OMS: Crește utilizarea țigărilor electronice – Nu există o reglementare cu privire la vârsta minimă la care acestea pot fi cumpărate

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a publicat un raport privind măsurile de control al tutunului introduse în urmă cu 15 ani. Rata prevalenței la nivel mondial a scăzut de la 22.8% în 2007 la 17% în 2021.

Potrivit OMS, cel puțin 5,6 miliarde de oameni trăiesc în țări care au implementat cel puțin una dintre măsurile recomandate pentru a reduce consumul. La nivel global, aproximativ 71% din populația lumii este acum protejată de cel puțin o măsură pentru a ajuta la reducerea fumatului.

În prezent, doar patru țări, dintre care doar una este în Uniunea Europeană, au implementat toate măsurile recomandate: Olanda, Mauritius, Brazilia și Turcia. Alte opt state, Etiopia, Iran, Irlanda, Iordania, Madagascar, Mexic, Noua Zeelandă și Spania, sunt la un pas de a se alătura celorlalte patru. Dar 44 de țări, care au împreună o populație de 2,3 miliarde de oameni, nu au în vigoare măsuri împotriva fumatului.

Unele măsuri pe care agenția le recomandă includ publicitate împotriva efectelor nocive ale fumatului, avertismente de sănătate pe pachete și creșterea taxelor.

Fumatul este una dintre principalele cauze de deces care pot fi prevenite, cu aproximativ 8,7 milioane de oameni care mor în fiecare an, iar alte 1,2 milioane mor din cauza fumatului pasiv, inclusiv sugari și copii.

Raportul a ridicat, de asemenea, îngrijorări cu privire la creșterea utilizării în rândul țigărilor electronice, în contextul în care există 74 de astfel de dispozitive fără reglementări în vigoare pentru produsele de vaping. În aproape jumătate din țările lumii nu există o vârstă minimă pentru a cumpăra țigări electronice.

CITEȘTE ȘI:

Guvernul Portugaliei inițiază interzicerea fumatului și în exterior – Vânzarea țigărilor aromate, interzisă

Un val nou de scumpiri: Românii vor plăti mai mult la factura de gaze, țigări și credite

Related posts

One Thought to “OMS: Crește utilizarea țigărilor electronice – Nu există o reglementare cu privire la vârsta minimă la care acestea pot fi cumpărate”

  1. […] OMS: Crește utilizarea țigărilor electronice – Nu există o reglementare cu privire la vârsta m… […]

Leave a Comment