Noul profesor de informatică de la Harvard este un bot pentru chat

Universitatea Harvard intenționează să folosească un bot pentru chat cu inteligență artificială, similar cu ChatGPT ca instructor pentru un curs de programare. Elevii înscriși la noul curs, sunt încurajați să folosească programul cu AI odată cu începutul cursurilor în luna septembrie.

Profesorul virtual probabil va fi bazat pe modelele OpenAI GPT 3.5 sau GPT 4, conform instructorilor de curs. „Propria noastră speranță este că, prin AI, putem în cele din urmă să aproximăm un raport profesor-elev de 1:1 pentru fiecare elev înscris, oferindu-le instrumente bazate pe software care, 24/7, le pot sprijini învățarea într-un ritm și într-un stil care funcționează cel mai bine pentru ei, individual”, a declarat profesorul David Malan pentru Harvard Crimson.

Profesorul virtual oferă sfaturi studenților și îi ajută să găsească erori în codul lor sau să își spună părerea cu privire la munca lor. Apariția programului vine pe fondul unei creșteri uriașe a popularității instrumentelor AI.

Chat GPT a devenit una din cele mai populare aplicații încă de la lansarea acesteia în noiembrie 2022, asistentul virtual pentru chat a ajuns la 100 de milioane de utilizatori activi în doar două luni de la lansare.

Utilizatorii Chat GPT au fost ademeniți de capacitatea cu care putea programul să îndeplinească o serie de sarcini, de la scrierea poeziilor și a eseurilor, până la generarea codului în diverse limbaje de programare.

Profesorul Malan a spus că studenții vor fi avertizați cu privire la capcanele AI și că aceștia că ar trebui să „gândească întotdeauna critic” atunci când primesc informații. „Dar instrumentele se vor îmbunătăți doar prin părerile studenților și ale profesorilor deopotrivă. Așa că și ei vor face parte în mare parte din proces.” a încheiat Malan.

CITEȘTE ȘI:

Studenții FSEGA, în finala unei competiții Harvard

Apple implementează inteligența artificială în funcția de autocorectare, în iOS 17

Related posts

One Thought to “Noul profesor de informatică de la Harvard este un bot pentru chat”

Leave a Comment