O nouă hotărâre europeană ar putea obliga creatorii iPhone-ului să producă baterii înlocuibile

O hotărâre recentă a Parlamentului European urmărește să impună reguli mai stricte cu privire la modul în care sunt fabricate și eliminate bateriile din interiorul dispozitivelor precum telefoanele, tabletele și alte dispozitive electronice mobile. Hotărârea ar putea cere producătorilor să facă bateriile detașabile și înlocuibile de către utilizatori.

Conform Wired, hotărârea trebuie mai întâi aprobată de Consiliul European pentru a fi transformată într-o lege oficială. Chiar și atunci, decizia va afecta doar dispozitivele vândute în Uniunea Europeană.

Alte hotărâri, precum legislația UE care cere companiilor să își facă dispozitivele reparabile de către consumatori, au inspirat legislații similare în SUA și au determinat companii precum Apple și Samsung să implementeze propriile programe de reparații.

Noua decizie referitoare la bateriile dispozitivelor, dacă va fi adoptată, va fi un inconvenient pentru compania Apple în special, care are o istorie întreagă cu baterii greu de înlocuit. Hotărârea cere, de asemenea, companiilor să gestioneze cu mai multă atenție deșeurile bateriilor și să utilizeze componente reciclate la crearea bateriilor noi.

Conform noii hotărâri, producătorii de baterii pentru vehiculele electrice ar trebui să eticheteze celulele cu amprenta lor de carbon, pentru a putea indica câte resurse au fost folosite la crearea bateriei.

Parlamentul European a aprobat în mod covârșitor aceste reguli, cu doar nouă voturi împotrivă și 20 de abțineri dintr-un total de 587 de voturi pentru.

Urmează să primească aprobarea oficială de către Consiliul European, urmată de publicarea în Jurnalul Oficial al UE și intrarea în vigoare. Dacă vor fi aprobate noile reguli, ele intră în vigoare abia din anul 2027, deși Uniunea Europeană ar putea lua în considerare amânarea implementării dacă producătorii demonstrează că ar avea nevoie de mai mult timp pentru conformare.

CITEȘTE ȘI:

Fostul inginer Apple, acuzat că a furat informații despre programul de mașini autonome al companiei, a pledat vinovat

A fost lansat primul joc pe smartphone pentru copiii cu atrofie musculară spinală

Related posts

One Thought to “O nouă hotărâre europeană ar putea obliga creatorii iPhone-ului să producă baterii înlocuibile”

  1. […] O nouă hotărâre europeană ar putea obliga creatorii iPhone-ului să producă baterii înlocuibil… […]

Leave a Comment