Expoziţie a studenţilor Erasmus, la Casa Matei Corvin

Doi studenţi străini, veniţi la Universitatea de Artă şi Design din Cluj prin programul Erasmus, îşi expun lucrările la Casa Matei Corvin.Charles J. de Bisthoven din Belgia şi Mia Štark din Croaţia, studenţi masteranzi, la pictură, respectiv grafică semnează expoziţia Gesture Drawings, vernisată marți, 16 februarie 2016, la ora 19, în Galeria Casa Matei.

Numitorul comun al celor doi artişti în realizarea expoziţiei Gesture Drawings îl reprezintă explorarea gestului şi a mişcării în desen. Atât Charles J. de Bisthoven, cât şi Mia Štark au o manieră de lucru directă şi spontană, mişcarea fiind pentru ei fundamentul desenului.

Potrivit concepţiei celor doi tineri artişti, o expoziţie trebuie să prezinte modul în care getsul şi mişcarea se manifestă în feluri diferite şi variate. În expunerea creaţiilor lor, Charles J. de Bisthoven şi Mia Štark au optat pentru o delimitare a lucrărilor în spaţiile galeriei tocmai pentru ca privitorii să poată avea un contact direct cu desenele şi pentru ca acestea să poată „respira” în voie.

Expoziţia Gesture Drawings va fi deschisă publicului clujean până în data de 20 februarie 2016.

Related posts

Leave a Comment