Recital cameral de vioară şi pian la Academia de Muzică

Violonista Ana-Cristina Tartza şi pianistul Marius Alexandru Popescu vor susţine un recital cameral la Academia de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.Recitalul va avea loc în Studioul de Concerte al Academiei, miercuri, 17 februarie 2016, cu începere de la ora 19:00.

Doritorii vor putea audia o largă paletă stilistică: Sonata pentru vioară şi pian în Sol major, nr. 18, KV 301 de Mozart, Sonata pentru vioară şi pian în Re major, nr. 1, op. 12 de Beethoven, Sonata pentru vioară şi pian în re minor, nr. 3, op. 108 de Brahms, Cinci piese populare de Luis Gianneo, Sonatina de José Gil, Ausencias, Los sueños, Street Tango de Astor Piazzolla.

Ana-Cristina Tartza este concertmaistru la renumita Orquesta Estable del Teatro Argentino de La Plata din Buenos Aires, în paralel desfășurând o bogată activitate didactică la Conservatorul Superior “Gilardo Gilardi”.

Pianistul Marius Alexandru Popescu este promotor al primului teatru instrumental din România – „Bizarmonia” -, împreună cu Nicolae Brânduş şi Alexandru Tocilescu, membri ai formaţiei PRO MUSICA NOVA. În prezent, pe lângă bogata activitate camerală, pianistul susține numeroase cursuri de măiestrie în ţară şi în străinătate.

Related posts

Leave a Comment