Un oraș antic al Imperiului Maya a fost găsit în jungla mexicană

Un oraș antic, necunoscut până acum, al vechiului imperiu Maya, a fost descoperit în junglele din sudul Mexicului, a anunțat marți institutul de antropologie al țării, și a specificat că probabil a fost un oraș important cu mai bine de o mie de ani în urmă.

Orașul descoperit, conform NBC, include clădiri mari piramidale, coloane de piatră, trei piețe cu cladiri impunătoare și alte structuri dispuse în cercuri aproape concentrice, a spus institutul de antropologie și istorie din Mexic (INAH).

INAH a spus că orașul, pe care l-a numit Ocomtún ( coloană de piatră, în limba mayașă), a fost un centru important pentru regiunea joasă și centrală a peninsulei între anii 250 și 1000 era noastră.
Ocomtún este situat în rezervația ecologică Balamku din peninsula Yucatan a țării și a fost descoperit în timpul unei căutări a unei porțiuni de junglă în mare parte neexplorate, mai mare decât statul Luxemburg.

Căutarea a avut loc între martie și iunie și s-a folosit tehnologia de cartografiere aeriană cu laser (LIDAR). Civilizația Maya a fost renumită pentru calendarele sale matematice avansate, a cuprins sud-estul Mexicului și anumite părți din America Centrală. Declinul civilizației Maya a început cu secole înainte de sosirea conchistadorilor spanioli, ale căror campanii militare au cucerit ultima fortăreață la sfârșitul secolului al XVII-lea.

“Situl Ocomtún are o zonă centrală, situată pe un teren înalt, înconjurat de zone umede extinse, care include mai multe structuri piramidale de până la 15 metri înălțime” a declarat arheologul principal Ivan Sprajc într-un comunicat. Sprajc a spus că echipa sa a găsit, de asemenea, altare centrale într-o zonă mai aproape de râul “La Riguena”, care ar fi putut fi concepute pentru ritualuri comunitare, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege culturile care au trăit acolo cândva.

CITEȘTE ȘI:

Profeţia despre 2012, expusă de adevăraţii preoţi mayaşi

Arheologii au descoperit o sabie din epoca bronzului

Related posts

Leave a Comment