Un altar decorat cu șerpi se află printre ultimele descoperiri de la Pompei

În ultima perioadă printre noile descoperiri găsite în Parcul Arheologic Pompei, au fost: Un altar de bucătărie împodobit cu șerpi, o brutărie, schelete umane, fresce rafinate, o pictură cu o pizza, conform BBC.

“Sapă oriunde în orașul antic distrus de Muntele Vezuviu în 79 d.Hr. și vei dezgropa o comoară străveche, un instantaneu al unei lumi romane pierdute. Este extraordinar să credem că o treime din orașul îngropat sub piatră ponce și cenușă nu a fost încă excavat. Această sarcină le va rămâne generațiile viitoare”, a spus Alessandro Russo, co-arheologul principal al noului sit. „Avem o problemă cu conservarea a ceea ce am găsit deja. Generațiile viitoare pot avea idei noi, tehnici noi.”

Cea mai recentă lucrare vine de la un sector din parc explorat ultima dată la sfârșitul secolului al XIX-lea. Pe atunci, arheologii au deschis fața caselor de pe Via Di Nola, una dintre principalele artere ale orașului Pompei, dar nu au descoperit prea multe, au identificat doar o spălătorie.

În prezent, arheologii au scos progresiv cenușa vulcanică și pietrele de mărimea unui bob de mazăre, cunoscute sub numele de lapilli, care au sufocat Pompeiul în cele două zile catastrofale ale erupției Vezuviane. Locul săpăturilor e pe suprafața mai multor blocuri, e cunoscut ca o insulă și are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați.

Altarul cu șerpi se afla într-o bucătărie

Spre spatele zonei săpate până acum se află un zid care închide trei încăperi, unde au fost descoperite opere de artă uluitoare. În a treia cameră, se află un altar magnific. “Doi șerpi
galbeni în relief sunt reprezentați pe un fundal vișiniu. Aceștia sunt demoni buni”, a spus Alessandro. “Această cameră este de fapt o bucătărie. Ei ar fi făcut aici ofrande zeilor lor. Alimente precum peștele sau fructele. Șarpele este o legătură între zei și oameni.” Pe măsură ce insula este dezvăluită în continuare, sunt montate schele în jurul rămășițelor clădirilor pentru construirea acoperișurilor de protecție. În viitor, parcul speră să ridice o pasarelă înaltă, astfel încât turiștii să poată vedea noile comori care apar.

CITEȘTE ȘI:

Arheologii au descoperit o pizza într-o pictură veche din Pompei

Un vulcan a erupt în Islanda, după mai multe săptămâni de cutremure

Related posts

Leave a Comment