Peste 340 de profesori au susținut examenul de definitivat

Mai mult de 340 de profesori din județul Cluj au susținut examenul de definitivat. Examinarea a fost găzduită de Colegiul Național George Coșbuc.

La nivelul județului Cluj, dintre cei 352 de candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 346 de candidați, iar opt candidați au absentat. În județul Cluj, la examenul național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, nu s-au înregistrat situații de fraudă sau tentativa de fraudă, spun reprezentanții Inspectoratului Școlar al județului Cluj.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, la nivelul județului Cluj, cini candidați au decis să se retragă din motive personale.

De la nivelul județului Cluj, spre centrele de evaluare, organizate la nivel național, au fost transmise 339 de lucrări, pentru evaluare și notare.

Subiectele și baremele de evaluare se vor afișa astăzi, 19 iulie 2023, pe site-ul subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, după finalizarea probei scrise.

Primele rezultate vor fi afișate în data de 25 iulie 2023, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 25 iulie 2023 și 26 iulie 2023. Rezultatele finale vor fi afișatw la centrul de examen din județul Cluj, Colegiul Național George Coșbuc”, din Cluj-Napoca și pe site-ul definitivat.edu.ro., în data de 1 august 2023.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, medie care trebuie să fie cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului național de definitivare în învățământ.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, cu dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

Related posts

Leave a Comment