Arheologii au descoperit o pizza într-o pictură veche din Pompei

Arheologii au descoperit în orașul antic Pompei, o pictură care reprezintă o pizza italiană. Pâinea plată înfățișată în fresca veche de 2000 de ani “ar putea să fie un strămoș îndepărtat al rețetelor moderne”, a spus Ministerul Culturii din Italia.

Plăcintei îi lipsesc ingredientele clasice pentru a fi considerată o pizza din punct de vedere tehnic, fresca a fost găsită în holul unei case de lângă o brutărie în timpul săpăturilor recente la un sit din sudul Italiei.

Descoperirea a fost făcută anul acesta în timpul noilor săpături din Regio IX, în centrul orașului Pompei, unul dintre cele nouă districte în care este împărțit situl antic. Conform BBC, clădirea a fost parțial excavată în secolul al XIX-lea, înainte de reluarea săpăturilor în luna ianuarie a acestui an, la aproape 2.000 de ani de la erupția vulcanică care a cuprins orașul.

Arheologii din parcul Patrimoniului Mondial Unesco spun că fresca recent descoperită care înfățișează pâinea, pictată lângă un pahar de vin, ar fi putut fi mâncată cu fructe precum rodii sau curmale sau îmbrăcată cu condimente și un tip de sos pesto.

Directorul sitului de la Pompei, Gabriel Zuchtriegel, a spus că arată contrastul dintre „o masă frugală și simplă” și „luxul tăvilor de argint”. „Cum să nu ne gândim, în acest sens, la pizza, născută tot ca un fel de mâncare a săracului, în sudul Italiei, care acum a cucerit lumea și este servită și în restaurantele cu stea”, a spus el Zuchtriegel.

Lângă cuptorul casei au mai fost găsite și scheletele a trei persoane, se mai arată în comunicatul Ministrului Culturii. Erupția Muntelui Vezuviu din anul 79 e.n. a îngropat Pompeiul în cenușă și a conservat orașul și locuitorii săi în timp. Situl a fost o sursă bogată pentru arheologi încă de la descoperirea sa în secolul al XVI-lea.

CITEȘTE ȘI:

Locul unde a fost asasinat Cezar este acum o atracție turistică

Pagina de istorie: Teatrul în Roma Antică

 

Related posts

2 Thoughts to “Arheologii au descoperit o pizza într-o pictură veche din Pompei”

  1. […] Arheologii au descoperit o pizza într-o pictură veche din Pompei […]

Leave a Comment