Un vulcan a erupt în Islanda, după mai multe săptămâni de cutremure

La sud de capitala Islandei, Reykjavik, a avut loc o erupție vulcanică, care a învăluit zona de fum, într-o regiune cunoscută pentru câmpurile de lavă, vulcani și activitatea geotermală. Oficiul Meteorologic Islandez (IMO) a declarat că erupția „minoră” a început luni în peninsula Reykjanes din Islanda, dar nu a fost emisă încă cenușa și până în prezent nu a fost raportată nicio întrerupere pe aeroportul Keflavik din țară.

OMI a spus că pe versanții muntelui Litli Hrútur există o fisură lungă de 200 de metri „din care lava iese ca o serie de fântâni”. Oamenii de știință au avertizat despre posibile erupții după ce în ultimele săptămâni au fost detectate sute de cutremure minore.

Fotografiile arată fluxuri de lavă care curg de-a lungul câmpurilor întunecate, cu mici incendii în depărtare și fum gros care se învârte în aer.

Deoarece erupția a avut loc într-o zonă nelocuită, nu au existat „riscuri imediate” pentru comunități sau infrastructură, a spus IMO, dar a avertizat oamenii să nu se aventureze în apropierea zonei, spunând că va exista o acumulare de „niveluri periculos de ridicate de gaze vulcanice”.

Vântul va transporta unele dintre aceste gaze spre nord, e posibil să fie afectate mai multe zone, inclusiv capitala Islandei, a spus IMO.

Biroul regional de management al destinației din Peninsula Reykjanes a emis luni un avertisment cu privire la nivelul gazului. Într-o declarație, biroul a spus că șeful poliției din peninsula a ordonat închiderea tuturor traseelor ​​către vulcan din cauza „poluării masive cu gaze care pun viața în pericol”, după ce a vorbit cu oamenii de știință.

CITEȘTE ȘI:

Arheologii au descoperit o pizza într-o pictură veche din Pompei

Cinematografia nordică, promovată la TIFF

Related posts

Leave a Comment