Turda organizează “Maratonul Scrimei Clujene”

Competiția de scrimă “Maratonul Scrimei Clujene Ed. III-a” va avea loc în premieră la Turda, județul Cluj. Astfel, Turda devine gazda scrimei pentru prima dată în istorie – prin intermediul ACS ATLAS INVICTUS.

Turda se pregătește să găzduiască între 25-26 mai, cea de-a III-a ediție a Maratonului Scrimei Clujene, competiție internațională de scrimă. În fiecare an Maratonul Scrimei Clujene închide sezonul competițional de scrimă printr-un eveniment grandios. De această dată, competiția se va desfășura în Sala Sporturilor „Gheorghe Barițiu” din Turda.

Anul acesta, competiția va găzdui 10 categorii, aici enumerând probe de la U9, U11, U14, U15 si U17, feminin și masculin. Accesul spectatorilor este gratuit, dorința fiind de a populariza cât mai mult acest sport.

Competiția face parte dintr-un proiect de lungă durată

Devenind cu timpul un club tot mai important în Romania, ACS Atlas Invictus s-a remarcat prin organizarea unor competiții cu caracter național și internațional. Acest eveniment face parte dintr-un proiect de lungă durată, prin care clubul își propune să ofere anual comunității clujene șansa de a intra în contact cu cei mai buni sportivi din Romania și din afara țării, la categoriile de vârstă sub 9, 11, 14, 15 si 17 ani (U9, U11, U14, U15 si U17).

„Suntem foarte încăntați de evenimentul pe care îl vom organiza la Turda. Ne mândrim cu faptul că reușim să aducem un astfel de eveniment într-un nou oraș. Ne dorim ca efortul depus în organizarea unui astfel de eveniment să fie primit cu multe zâmbete de către participanți, iar la sfârșitul fiecarui asalt sentimentul de fair-play să fie cel care primeaza.”, afirmă Bogdan Dascălu, inițiatorul competiției.

Vreme de două zile, cei peste 300 de participanți se vor înfrunta pe planșa de scrimă, cu fair-play și respect reciproc.

„Am obișnuit publicul și participanții cu un nivel ridicat al competițiilor noastre. Sperăm ca în acest an sa urcăm încă o treaptă, iar calitatea asalturilor să fie cea care primează, alături de multă bucurie din partea tuturor participanților.”, a explicat Bogdan Dascălu.

Program:

Sâmbătă, 25 mai 2024

9.00 – U15 și U13 – floretă masculin și floretă feminin
13:00 –U9 și U17 – floretă feminin
14:30 – U11 – floretă masculin
17:00 – finalele competiției

Duminică, 26 mai 2024

08.30 – U13 și U15 – floretă masculin & floretă feminin
12:30 –U9 și U17 – floretă masculin
14:00 – U11 – floreta feminin
16:30 – finalele competiției

Rezultatele acestui concurs național vor contribui la palmaresul participanților. Clubul Atlas Invictus și partenerii săi le vor mai oferi sportivilor, în perioada următoare, alte oportunități și evenimente.

CITȘTE ȘI:

Cum a devenit Turda o destinație turistică apreciată

Andreea Cândea a marcat de trei ori la Turneul de Dezvoltare Uefa

Related posts

One Thought to “Turda organizează “Maratonul Scrimei Clujene””

Leave a Comment