Turiștii britanici, îndemnați să vină în vacanță în Transilvania

Transilvania este una dintre destinațiile de excelență recomandate turiștilor britanici. Mai multe publicații de largă circulație au publicat articole care recomandă turiștilor orașe istorice, precum Clujul, Sibiul sau Brașovul, dar și experiențe pe care le oferă sate precum Viscri sau Biertan. Experții în turism cred că faptul că Regele Charles al III-lea al Marii Britanii deține proprietăți în Transilvania stimulează foarte mult interesul jurnaliștilor față de această regiune a României.

Unele publicații britanice au remarcat faptul că Transilvania dispune de un patrimoniu istoric deosebit și recomandă turiștilor să viziteze castelele și bisericile fortificate din regiune. Unele dintre aceste obiective se află în patrimoniul UNESCO și sunt foarte frumoase. Cea mai mare problemă este conectarea acestor obiective într-o rețea coerentă, spune expertul în turism, Valentin Lungu.

Transilvania are un potențial turistic comparabil cu Toscana, este de părere fondatoarea Transilvania Fest, Pamela Roussos-Rațiu, care s-a stabilit la Turda.

Promovarea de care s-a bucurat Transilvania în presa de limba engleză a adus turiști și din alte țări, spune fondatorul Asociației Pelaghia din Mărișel, Viorel Pleșa.

Experții spun că dinamica numărului de turiști este influențată pozitiv și de sporirea numărului de zboruri directe dintre Cluj și aeroporturi din Marea Britanie.

Related posts

Leave a Comment