Tot mai mulți studenți vor să studieze programarea, datorită popularității intelgenței artificiale

Absolvenții aleg cursurile IT în proporții tot mai mari, potrivit Serviciului de admitere a universităților și colegiilor din Anglia (UCAS). Datele aplicațiilor din acest an au arătat că tinerii de 18 ani au fost din ce în ce mai inspirați să studieze informatica „mulțumită creșterii digitale și AI”, a spus directorul executiv al UCAS, Clare Marchant.

Aplicațiile pentru studiile IT au crescut cu aproape 10% față de 2022. Cu toate acestea, a fost doar al șaptelea cel mai popular domeniu de studiu al învățământului superior. În timp ce aproape 95.000 de studenți au aplicat pentru cursuri IT și cursuri legate de AI, aproape de două ori mai mulți au aplicat pentru studiul afacerilor și al managementului.

Mai mulți studenți au aplicat la cursurile IT față de anul trecut

Peste 125.000 au aplicat pentru cursuri de design, creație și artă. Cursurile de medicină, științe sociale, științe biologice și sportive, precum și inginerie și tehnologie au fost toate mai populare decât informatica. Cu toate acestea, numărul celor care solicită cursuri legate de computere a crescut în fiecare an din 2019, a spus UCAS conform BBC.

Anul acesta, ingineria software a înregistrat cea mai mare creștere a aplicațiilor, cu 16% față de anul trecut. Informatica a atras cu 11% mai mulți solicitanti. S-a înregistrat o creștere cu 2% a studenților care au aplicat pentru studiul jocurilor pe computer și al animației și cu 4% la inteligența artificială (AI).

Chris Derrick, director adjunct la Kelvinside Academy din Glasgow, a spus că elevii care aplică acum la cursuri de calculatoare sunt toți „nativi digitali” care „și-au perfecționat și dezvoltat aceste abilități de la o vârstă fragedă folosind tehnologie puternică în fiecare zi. Cunoștințele de programare sunt, de asemenea, atât de accesibile prin YouTube și ChatGPT. Elevii își pot explora pasiunile și pot învăța în ritm. Dacă nu au un răspuns, Google și YouTube o vor face“, a spus Derrick.

CITEȘTE ȘI:

Fermierii pot folosi inteligența artificială pentru a-și proteja recolta

Noul profesor de informatică de la Harvard este un bot pentru chat

 

Related posts

Leave a Comment