Fermierii pot folosi inteligența artificială pentru a-și proteja recolta

Fermierii din Marea Britanie au început să folosească sisteme cu inteligență artificială (AI) pentru monitorizarea câmpurilor și pentru a le proteja de dăunători. Programul dezvoltat în Marea Britanie, analizează ciripitul păsărilor și cu fiecare înregistrare succesivă, programul este capabil să identifice mai bine toate păsările din zonă și să contribuie la crearea unei baze de date detaliate a biodiversității din zonă.

„Este aproape ca și cum ai avea un om adevărat care stă aici 24/7 și ascultă când îi spunem să asculte”, a spus dezvoltatorul Conrad Young despre sistemul său, Chirrup, care poate identifica speciile de păsări din înregistrările de ciripit.

Programul are o rază de 100 metri iar o parte din cheia succesului este că AI-ul se uită la spectograme, care sunt imaginile reprezentative ale sunetelor înregistrate, potrivit The Morning News.

Baza de date include și alte tipuri de animale, inclusiv insecte, dăunători periculoși care prezintă o problemă pentru fermierii care își propun să cultive organic și doresc să nu apeleze la pesticide pentru a-și proteja culturile.

„Inteligența artificială îți spune detaliile insectelor și, evident, suntem organici, așa că nu folosim insecticide, spray-uri sau ceva de genul acesta”. „Deci, dacă avem acele insecte și păsările
le mănâncă, ele mănâncă și alți gândaci care dăunează recoltelor”, a declarat Peter Cheek, un fermier pentru BBC.

Cheek a spus că ferma sa a obținut un sol mai sănătos datorită programului Chirrup, despre care a remarcat că oferă o opțiune mai accesibilă pentru a rezolva problema.

Programul prezintă o metodă unică de protecție a culturilor spre deosebire de alte AI-uri folosite pentru protejarea speciilor pe cale de dispariție care s-au bazat pe camere video.

CITEȘTE ȘI:

Schimbările climatice schimbă agricultura din Câmpia Transilvaniei

USAMV Cluj face consultanță pentru fermierii francezi

Related posts

2 Thoughts to “Fermierii pot folosi inteligența artificială pentru a-și proteja recolta”

  1. […] Fermierii pot folosi inteligența artificială pentru a-și proteja recolta […]

Leave a Comment