Se demolează vechiul pod din Someșul Rece VEZI cum se va circula în zonă

Vechiul pod din localitatea Someșul Rece a început să fie demolat, din cauza stării avansate de degradare.

„Constructorul ne-a asigurat că demolarea vechiului pod va dura maximum trei săptămâni, după care vom demara, de îndată, construcția celui nou. O noutate, în acest, context, este cea legată de tehnica de demolare aplicată, prin care dorim să protejăm cât mai mult mediul. Astfel, extracția bucăților de beton este realizată controlat, prin tăiere mecanică pe porțiuni și susținere din macara, pentru a evita, în acest fel, căderea în lacul Gilău și afectarea, pe cale de consecință, a calității apei, respectiv a florei și faunei acvatice din areal” a explicat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Până la edificarea noului pod, pe la km 4+310 al drumului județean DJ 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1, traficul rutier este deviat pe un pod provizoriu care are o lungime de 45 metri, fiind construit pe structură metalică, iar circulația desfășurându-se alternativ, pe o singură bandă.

Obiectivul situat în coada lacului Gilău, înspre localitatea Someșul Cald, este doar unul din cele 14 amplasate de-a lungul întregului traseu al drumului județean 107P (DN1) Gilău – Mărișel – DN 1R, dintre care două sunt prevăzute a fi construite de la zero.

Related posts

Leave a Comment