Taifunul din Coreea de Sud a forțat echipele de cercetași să evacueze locul de camping

Zeci de mii de tineri din 155 de țări au fost evacuați din campingul World Scout Jamboree din Coreea de Sud, pentru evitarea unui taifun care se apropie, au declarat organizatorii luni, la câteva zile după ce sute de copii s-au îmbolnăvit pe fondul temperaturilor în creștere. România are un contingent de 124 de tineri cercetași și lideri care participă la această întâlnire mondială.

Șeful cercetașilor din Marea Britanie a declarat luni pentru Reuters că îngrijorările legate de curățenie și mâncare, nu doar de căldură, au determinat decizia lor de a părăsi prima adunare globală de cercetași de la pandemie.

Aproximativ 36.000 de participanți vor fi transportați marți cu autobuzul în zone îndepărtate de calea taifunului Khanun, care a făcut deja ravagii în sudul Japoniei și este de așteptat să lovească Coreea de Sud joi.

La eveniment au participat peste 40.000 de oameni, inclusiv cercetași din 155 de națiuni. Un concert K-pop care urma să aibă loc duminică la camping a fost amânat pentru vineri, dar noul loc încă nu a fost decis din cauza taifunului, a spus ministrul Kim.

Orarul plecărilor de la cea de-a 25-a ediție a taberei de cercetași Jamboree

0:30 (ora României) – Încep să sosească autobuzele pentru intrarea în camping

Organizatorii evenimentului au făcut apel la ajutorul poliției pentru a putea efectua evacuarea cât mai eficient.

La ora 1:30 au început să plece autocarele pline cu cercetași, spre noile locuri de cazare.

Mai mult de 1.000 de autobuze care transportă 37.000 de cercetași au început să părăsească marți locul de desfășurare a reuniunii, potrivit lui Lee Sang-min, ministrul de interne și de securitate al țării. Contingentul britanic și american a fost retras din tabără cu o zi înainte de marea evacuare, de autoritățile engleze și americane.

Autobuzele sunt escortate de 273 de vehicule de patrulare ale poliției și patru elicoptere ale poliției, iar participanții vor fi plasați în 128 de locuri de cazare din întreaga țară.

“Pentru cele cinci zile rămase, guvernul continuă să opereze programul Jamboree, iar noi vom sprijini participanții pentru a construi experiența Jamboree”, a adăugat ministrul, citat de CNN.

CITEȘTE ȘI:

Cercetașii polonezi, în pelerinaj în România

Republica Moldova, cooperare cu Coreea de Sud în domeniul agroalimentar

Related posts

Leave a Comment