Cercetașii polonezi, în pelerinaj în România

Un grup de 19 cercetași catolici polonezi, îndrumați spiritual de părintele Michal, membru al Ordinului Dominican din Varșovia, se află în pelerinaj în România. Cercetașii polonezi participă la activitățile specifice mișcării scout, adică descoperă natura și modul în care se pot adapta la provocările ei. 

Însă călătoria lor în România are și o dimensiune spirituală. Sub îndrumarea părintelui Michal, ei se vor ruga și vor încerca să descopere cultura română.

Cercetașii polonezi, conduși de Stanislaw Tabisz, au ajuns în satul Vâlcele, comuna Feleacu. Apoi, au participat la o liturghie organizată în capela greco-catolică Sfântul Iosif, concelebrată de părintele Mircea Marțian și de părintele Michal.

Unele pasaje din liturghie au fost rostite în limba română, altele în limba engleză. Rugăciunea ”Tatăl nostru” a fost rostită în limba poloneză. Cercetașii polonezi au intonat la sfârșit un imn religios polonez. Pentru mulți dintre cercetași, aceasta a fost prima liturghie greco-catolică la care au participat, după cum a precizat unul dintre ei, Wiktor Mikosza.

Apoi, însoțiți de tineri din Parohia Greco-Catolică ”Andrei Mureșanu”, ei au vizitat centrul istoric al Clujului, inclusiv biserica romano-catolică ”Sfântul Mihail” sau Biserica Franciscană din Piața Muzeului.

Cercetașii polonezi au plecat spre Bucovina, unde vor vizita inclusiv satele poloneze din regiune. 

Related posts

One Thought to “Cercetașii polonezi, în pelerinaj în România”

Leave a Comment