Republica Moldova, cooperare cu Coreea de Sud în domeniul agroalimentar

Republica Moldova și Coreea de Sud vor să intensifice colaborarea în sectorul agroalimentar. Despre acest lucru au discutat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu, și Hyung-Tae Kim, ambasadorul Republicii Coreea în R. Moldova.

„Coreea de Sud este una din piețele țintă pe continentul asiatic pentru sectorul vitivinicol din R. Moldova. În acest sens, vom aprecia sprijinul părții coreene pentru promovarea continuă a produselor agroindustriale moldovenești de înaltă calitate prin participarea producătorilor moldoveni la evenimentele tematice organizate în Coreea de Sud. Totodată, încurajăm avansarea dialogului bilateral între guvernele țărilor noastre, în special pe segmentul de atragere a investițiilor reciproce”, a spus Gherciu, potrivit unui comunicat de presă.

Totodată, ministrul a menționat oportunitatea dinamizării raporturilor comercial-economice și organizarea vizitelor de studiu pentru oamenii de afaceri din ambele state.

De asemenea, la inițiativa unui grup de antreprenori coreeni, în R. Moldova a fost fondată o întreprindere care promovează în rândul agricultorilor soiuri de ceapă de toamnă și tehnologiile de cultivare a acestora.

Related posts

One Thought to “Republica Moldova, cooperare cu Coreea de Sud în domeniul agroalimentar”

Leave a Comment