Smart City: Cum ne revoluționează Inteligența Artificială comunitățile în care trăim

Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai găzduiește cea de-a 11-a ediție a conferinței Smart City, Smart Living. Această ediție este dedicată ”Orașelor în mișcare”, concept creat de Arnold Toynbee. Mai exact, speakerii dezbat modul în care Inteligența Artificială și tehnologiile cloud ne revoluționează comunitățile.

Conferința este organizată de Via Media Group și UBB CORE, împreună cu PFG Finance, OptGroup și Proiectura. Evenimentul a fost deschis de conf. univ. dr. Paulina Mitrea de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, lider al grupului Brainded City din cadrul Cluj IT Cluster. Ea a prezentat modul tehnic în care trebuie să înțelegem acest concept.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vákár István, care este doctor în științe al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, a prezentat modul în care transformarea digitală ajută domenii precum administrația publică ori agricultura modernă.

Georgeta Grama-Moldovan, președintele International Committee, care reunește cluburile de afaceri din Cluj, a reprezentat comunitatea internațională din Cluj, iar Antonio Patane, CEO al FSP Global, a demonstrat practic modul în care Inteligența Artificială îi transformă grupul internațional de companii pe care îl conduce.

Mihai Vescan a reprezentat compania Axon Soft, o firmă clujeană care a dezvoltat două aplicații în top 10 mondial. Mihai Vescan, care este doctor în științe al Universității Tehnice Cluj-Napoca, a surprins audiența printr-o prezentare a istoriei Inteligenție Artificiale, ilustrată cu extrase din volume tipărite în 1977.

Aurelia Salicov, vicepreședintele International Business Society, organizație care promovează valorile și principiile Familiei Regale a României, a salutat, de la Chișinău, prin intermediul unei platforme digitale, preocuparea pentru dezvoltarea de comunități smart.

Florina Pop, CEO al PFG Finance, a prezentat soluții de finanțare a aplicațiilor practice ale noilor tehnologii, inclusiv locuințe smart sau locuințe verzi. Președintele Asociației Meta Urban, fostul deputat Horia Nasra, a pus în context istoric revoluția digitală pe care o trăim în prezent.

Decanul Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor, Răzvan Mustață, a vorbit despre soluțiile smart în universitate, inclusiv un supercomputer al Universității Babeș-Bolyai, dar și despre certificări Bloomberg pe care le poate oferi facultatea. El a menționat că resursele de cercetare pe care le generează facultatea sunt puse la dispoziția comunității de afaceri.

Directorul Centrului UBB CORE, lect. univ dr. Leonard Horvath, a vorbit despre oportunitățile în carieră pe care acest centru, finanțat prin intermediul PNRR, le oferă tinerilor cercetători științifici din Transilvania de Nord. Conferința a fost încheiată de Claudia Micle de la Autonom Invest, care a prezentat oportunitățile de finanțare disponibile prin programul Electric Up.

Related posts

Leave a Comment