Ministrul Digitalizării: Decizie cu privire la interzicerea TikTok-ului pe dispozitivele guvernamentale

Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat că de săptămâna viitoare se așteaptă o decizie privind interzicerea TikTok pe dispozitivele guvernamentale. Miercuri se întrunește Consiliul pentru securitate cibernetică.

Într-un interviu pentru Digi24, ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat că în cursul săptămânii viitoare, Consiliul pentru securitate cibernetică va lua o decizie în privința aplicației TikTok, instalată pe dispozitivele guvernamentale. Concret, se va decide dacă aplicația va fi sau nu interzisă.

Interdicția TikTok pe dispozitivele guvernamentale nu va afecta folosirea aplicației de către restul populației, a explicat ministrul: “Am adunat feedback de la instituțiile din arcul de securitate cibernetică și vom prezenta concluziile ministerului nostru. O să aflați de miercuri încolo. Dar e o decizie care se va lua în curând. Într-o săptămână, o săptămână și jumătate, ne putem aștepta la o decizie clară și fermă în acest sens.

Nu cred că se poate pune problema de a interzice la nivelul cetățeanului de rând descărcarea unei aplicații. Asta nu înseamnă că nu vom desfășura un proces de informare a românilor cu privire la eventualele riscuri la care se supun. Vom vedea cum evoluează lucrurile. La nivelul dispozitivelor de serviciu, acolo sunt informații care țin de statul român, e un argument în plus pentru a interzice o asemenea aplicație, dar vom vedea săptămâna viitoare”.

În urmă cu câteva luni, Comisia Europeană a cerut personalului să dezinstaleze aplicația de pe telefoanele de serviciu din motive de securitate. TikTok a fost interzis și în alte state europene, precum Austria, Franța și Marea Britanie. Interzicerea aplicației a fost luată și de SUA.

Related posts

Leave a Comment