Noul Iphone va avea încărcătorul conform regulilor Uniunii Europene

Cel mai recent IPhone de la Apple va avea cel mai probabil un încărcător USB-C când va fi dezvăluit pe 12 septembrie. Telefoanele companiei folosesc în prezent adaptorul Lightning, spre deosebire de rivali, inclusiv Samsung. O lege a Uniunii Europene impune producătorilor de telefoane să adopte o conexiune comună de încărcare până în decembrie 2024 pentru economisirea banilor consumatorilor și pentru reducerea risipei.

Majoritatea produselor noi Apple, cum ar fi cele mai recente iPad-uri, folosesc deja USB-C, dar firma a argumentat împotriva regulilor UE.

Când au fost introduse noile reguli în septembrie 2021, un reprezentant Apple a declarat pentru BBC News: „Reglementarea strictă a unui tip de conector înăbușă inovația mai degrabă decât să o încurajeze, ceea ce, la rândul său, va dăuna consumatorilor din Europa și din întreaga lume”.

Adaptoarele Lightning la USB-C sunt deja disponibile de la alte mărci de electronice, inclusiv Amazon, și toate iPhone-urile de la varianta iPhone 8, care a fost lansat în 2017, aveau și încărcarea fără fir.

Deoarece actualul IPhone 14 pare să fie ultimul dispozitiv Apple care îl folosește exclusiv, acest lucru ar putea marca începutul sfârșitului cablului Lightning, care se vinde cu amănuntul în magazinul Apple pentru 19 lire britanice.

Dispozitivele vor trebui să folosească același tip de încărcător

Nu este clar dacă aceasta va fi o schimbare globală a produsului, deși este mai puțin probabil ca Apple să facă o versiune diferită a telefonului doar pentru piața europeană. Schimbările sunt anticipate la noile dispozitive iPhone 15 și iPhone 15 Pro, care urmează să fie dezvăluite săptămâna viitoare la evenimentul anual de toamnă al companiei, conform BBC.

Norma UE în ceea ce privește încărcătorul comun acoperă o gamă de „produse electronice portabile de dimensiuni mici și mijlocii”, conform UE, inclusiv:

  • telefoane mobile
  • tablete
  • e-readers
  • mouși și tastaturi
  • Dispozitive GPS
  • căști, căști cu microfon, căști interne
  • camere digitale
  • console de jocuri video portabile
  • boxe portabile.

Oricare dintre acestea încărcate cu un cablu cu fir va trebui să aibă un port USB Type-C, indiferent de firma producătoare a dispozitivelor. Laptopurile vor trebui, de asemenea, să respecte regulile, dar producătorii au mai mult timp la dispoziție pentru implementarea noilor modificări.

Potrivit UE, consumatorii vor economisi „până la 250 de milioane de euro pe an pentru achizițiile inutile cu încărcătoarele și noile reguli vor reduce 11.000 de tone de deșeuri pe an.

CITEȘTE ȘI:

O nouă hotărâre europeană ar putea obliga creatorii iPhone-ului să producă baterii înlocuibile

Apple implementează inteligența artificială în funcția de autocorectare, în iOS 17

 

Related posts

Leave a Comment