Incursiune în lumea ilustrațiilor din două reviste de literatură maghiară pentru copii

Muzeul de Artă Cluj-Napoca invită publicul să viziteze, în perioada 6 – 17 septembrie 2023, expoziția colectivă „Coloratură. Ilustratorii revistelor literare pentru copii Napsugár, Szivárvány 2000-2023”, organizată de Fundația Culturală Napsugar.

Expoziția oferă o incursiune în lumea ilustrațiilor apărute în cele două reviste de literatură maghiară pentru copii, în ultimele două decenii. Documentează atât caracterul de laborator al revistelor, care atrage artiștii plastici din toate regiunile, cât și relația dintre literatură și artă vizuală, tehnicile variate puse în slujba educației estetice a cititorilor.

Pe perioada expoziției vor avea loc ateliere interactive pentru adulți și copii în incinta Muzeului de Artă, respectiv în diverse școli clujene. Pentru mai multe detalii puteți vizita pagina.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Breasla Barabás Miklós și este organizat în cadrul proiectului fundației NapsugárLIVE. Artă și literatură pentru toți, proiect co-finanțat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca, respectiv de Fondul Bethlen Gábor.

Vernisajul va avea loc în data de 6 septembrie 2023, de la ora 17:00.

CITEȘTE ȘI:

Foc de artificii, spectacol de muzică populară și ușoară și activități pentru copii, de Zilele comunei Izvoru Crișului

Zilele Maghiare: Peste 220 000 de persoane au luat parte la eveniment

Related posts

Leave a Comment