Nasa vrea să dezvolte tehnologia pentru zborurile supersonice cu pasageri

De la scoaterea din funcțiune a avionului Concorde în 2003, zborurile rapide peste Oceanul Atlantic au rămas o amintire din trecut. Zbourile între Londra și New York durează aproximativ 8 ore sau 7 în direcția opusă. Recordul se situează în prezent la puțin sub 5 ore cu ajutorul unui flux de aer rapid.

Dar acum, posibilitatea călătoriilor supersonice a fost adusă din nou în discuție de către NASA, care consideră că zborul New York-Londra ar putea dura doar 90 de minute în viitor. Agenția spațială a confirmat într-o postare pe blog despre „strategia sa de mare viteză” și a studiat recent dacă zborurile comerciale de până la Mach 4 ( 4.800 de km pe oră), ar putea fi introduse în viitor, conform CNN.

Studiul realizat de Centrul de Cercetare Glenn de la NASA a sugerat că există deja „piețe potențiale de pasageri, pe aproximativ 50 de rute stabilite”. Aceste rute au fost limitate la cele transoceanice, inclusiv peste Atlanticul de Nord și Pacific, deoarece națiunile, inclusiv SUA, interzic zborurile supersonice terestre.

Studii similare cu cele făcute acum, care au fost efectuate cu un deceniu în urmă, au modelat dezvoltarea aeronavei X-59, potrivit Lori Ozoroski, manager de proiect pentru Proiectul Tehnologic Supersonic Comercial al NASA. În același mod, noile studii vor „împrospăta acele priviri asupra foilor de parcurs tehnologice și vor identifica nevoi suplimentare de cercetare pentru o gamă mai largă de viteză mare.” a dăugat Ozoroski.

Următoarea fază va lua în considerare, de asemenea, „considerații de siguranță, eficiență, economice și societale”, a spus Mary Jo Long-Davis, managerul Proiectului Tehnologic Hipersonic
al NASA, adăugând că „Este important să inovăm în mod responsabil”.

CITEȘTE ȘI:

Nasa a restabilit conexiunea cu sonda spațială, Voyager 2

NASA a lansat cu succes racheta Artemis către Lună

Related posts

One Thought to “Nasa vrea să dezvolte tehnologia pentru zborurile supersonice cu pasageri”

Leave a Comment