Cluj: Wizz Air a depășit pragul de 80 de milioane de pasageri transportați din România

Compania aeriană maghiară Wizz Air a depășit pragul de 80 de milioane de pasageri în România. Wizz Air l-a premiat cu un voucher pe norocosul pasager cu numărul 80 de milioane, care a călătorit ieri pe zborul de la Palma de Mallorca către Cluj-Napoca.

De la primul său zbor din România în 2006, Wizz Air a devenit principala companie aeriană de pe piața românească, cu 35 de aeronave la bazele sale din Cluj-Napoca, Craiova, București, Sibiu, Iași și Timișoara. În ultimii 17 ani, prezența companiei aeriene a contribuit la crearea a peste 60.000 de locuri de muncă în industriile asociate, cu o rețea extinsă care cuprinde 75 de destinații din 24 de țări.

Compania aeriană continuă să conecteze călătorii români cu o gamă diversificată de destinații internaționale. Recent, Wizz Air a lansat noi rute, inclusiv zboruri de la București către Luxemburg, de la Brașov către Londra și Dortmund, precum și de la Craiova către Dortmund. În plus, compania aeriană va începe să opereze zboruri către Tirana din București începând cu luna octombrie.

Pe de altă parte, Wizz Air a generat numeroase scandaluri prin întârzierea ori anularea unor zboruri. De exemplu, anul trecut, mulți pasageri au reclamat recent că au fost lăsați în voia sorții pe un aeroport din Roma.

Robert Carey, președintele Wizz Air, a spus: „Pe măsură ce sărbătorim un moment de referință incredibil în România, după ce am transportat 80 de milioane de pasageri de la începutul operațiunilor noastre aici, ne reafirmăm angajamentul față de valorile accesibilității și sustenabilității. Această realizare înseamnă mai mult decât un număr, reprezintă o dovadă a devotamentului neclintit al Wizz Air de a face călătoriile accesibile pentru toți. Cu fiecare zbor, stabilim noi conexiuni și creăm amintiri. Suntem foarte mândri de această realizare, rămânem ferm dedicați unor viitoare etape și mai remarcabile, precum și întâmpinării mai multor pasageri la bordul flotei noastre sustenabile.”

David Ciceo, Director General, Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj a declarat cu această ocazie: „Felicităm compania Wizz Air pentru atingerea acestei borne semnificative de pasageri transportaţi în România şi suntem încântaţi de faptul că am putut să îl întâmpinăm la Aeroportul Internaţional Cluj, pe pasagerul cu numărul 80 de milioane. Apreciem în mod deosebit conduita companiei aeriene Wizz Air care şi-a manifestat încă din 2007 şi îşi menţine până în prezent, angajamentul ferm pentru dezvoltarea operaţiunilor sale de pe aeroportul clujean, unde are înregistraţi aproximativ 17,5 milioane de pasageri de la primul zbor. Le dorim mult succes în continuare în creşterea reţelei de destinaţii oferite din România şi în special de pe Aeroportul Internaţional Cluj.”

CITEȘTE ȘI:

Nasa vrea să dezvolte tehnologia pentru zborurile supersonice cu pasageri

Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj: Zboruri spre mai multe destinații din această primăvară

Related posts

One Thought to “Cluj: Wizz Air a depășit pragul de 80 de milioane de pasageri transportați din România”

  1. […] Cluj: Wizz Air a depășit pragul de 80 de milioane de pasageri transportați din România […]

Leave a Comment