Ministerul Sănătăţii: Vom semna contractul-cadru, dar fără criteriile de internare propuse de CNAS

Oana Grigore, director de comunicare în Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru Agerpres că ministerul va semna contractul-cadru, dar fără criteriile de internare propuse de Casa de Asigurări de Sănătate, rămânând valabile cele din 2007.Criteriile pentru internarea în spitale nu se vor pune în aplicare.
Grigore a precizat că premierul Emil Boc a fost informat de punctul divergent şi s-au discutat modalităţile de finanţare a spitalelor după clasificarea acestora.
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Lucian Duţă, a fost chemat în cursul zilei, la Palatul Victoria, pentru a purta o discuţie cu premierul Emil Boc pe tema proiectului care stabileşte noi condiţii de internări în spitale. La discuţii a participat şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Ministerul Sănătăţii a anunţat că nu este de acord cu criteriile de internare în spitale, printre care pierderea subitã a cunoştinţei, a vederii sau auzului, puls şi tensiune anormale sau febrã mare. Ministrul Cseke Attila consideră cã propunerile CNAS sunt subiective, nu sunt realiste şi sunt imposibil de aplicat.

Related posts

Leave a Comment