Medicii de familie ameninţă CNAS: Vom lucra în cabinete private

Medicii de familie îşi menţin poziţia de a nu semna contractul cadru pentru 2011-2012 şi ameninţă Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) că îşi vor desfăşura activitatea în cabinete private, a declarat, marţi, preşedintele Patronatului Medicilor de Familie, dr. Doina Mihailă.”Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu şi-au respectat promisiunile făcute şi, în acest context, vom lucra în cabinete private. E o soluţie pe care nu ne-am dorit-o, dar nu avem ce face. Bugetul alocat cabinetelor medicilor de familie este prea mic şi, prin semnarea contractului cadru, am fi mereu pe pierdere. E cea mai mare problemă a noastră cu privire la prevederile contractului cadru”, a precizat dr. Doina Mihăilă.
Preşedintele CNAS, Lucian Duţă, a declarat luni, la Realitatea TV, că prin modificarea contractului cadru pentru 2011-2012 au fost aprobate principalele cerinţe ale medicilor de familie.
“Principala revendicare la ora asta a medicilor de familie nu mai e legată de chestiuni tehnice. Cu alte cuvinte, vor mai mulţi bani. (…) Marţi se semnează normele, urmând ca de la 1 iunie să se semneze contractarea”, a afirmat şeful CNAS.
Tot Duţă a afirmat, în martie, că medicii specialişti pot prelua din atribuţiile celor care vor refuza să semneze contractul-cadru.

Related posts

Leave a Comment