Iohannis în Parlament: ”Aţi promis ceva şi faceţi altceva”

“Prima grijă a fost să vă ocupaţi de dosarele penalilor”, a spus preşedintele Klaus Iohannis în discursul pe care l-a adresat marţi Camerelor reunite ale Parlamentului, relatează RFI România.

”Sute de mii de români protestează în stradă, naţiunea este în alertă, este vie, este atentă şi foarte nemulţumită (…) Soluţia trebuie să vină de la cei care au creat-o: de la guvernul PSD. Retragerea ordonanţei nr 13 şi, eventual, demisia unui ministru, este prea puţin, organizarea de alegeri anticipate este însă prea mult”, a spus preşedintele.

 

”Lumea v-a votat pentru că v-a crezut, dar aţi promis ceva şi faceţi altceva”, a mai spus Klaus Iohannis.

 

Parlamentarii coaliţiei guvernamentale au părăsit sala în semn de protest. Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au rămas la prezidiu pe tot parcursul discursului.

 

După discursul preşedintelui, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului,  a declarat că nu a fost discursul pe care îl aştepta. ”Preşedintele vine la Parlament să dea lecţii. Să vorbeşti de luminiţele din Piaţa Victoriei nu este o soluţie. Aş fi aşteptat un apel la dialog, inclusiv cu toate instituţiile relevante din Justiţie, justiţia nu trebuie să fie un câmp de luptă. El care are probleme în justiţie cu casele, cu impozitele neplătite la meditaţii, poate să dea lecţii de moralitate?”, a spus Tăriceanu

 

La rândul său preşedintele Camerei deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat jurnaliştilor: ”M-aş fi aşteptat la un discurs de unitate, de calm, al unui preşedinte mediator, din păcate el vorbeşte despre parlamentari buni şi răi, români buni şi răi. Am înţeles îndemnul ca guvernul să fie performant. Atunci să lase guvernul să guverneze, să lucreze, pentru că toată ţara va avea de câştigat. Am rămas în sală pentru că am sperat până la finalul discursului că vor veni nişte cuvinte de pace. Incitarea preşedintelui crează inconfort, vrem să fim lăsaţi să guvernăm. I-am spus la plecare preşedintelui că sper în continuare să facem pace. Noi nu facem nimic împotriva preşedintelui. Suspendarea nu este o soluţie, e nevoie de pace şi stabilitate”.

Related posts

Leave a Comment