Incendiile scapă de sub control pe insula Rhodos, în Grecia

Un incendiu de mari proporții, care arde pentru a cincea zi pe insula grecească Rhodos a forțat autoritățile să ordone evacuarea a patru locații, inclusiv două stațiuni de pe litoral.

În zilele precedente, incendiul a fost limitat în centrul muntos al insulei, dar ajutat de vânturi, temperaturi foarte ridicate și condiții uscate, s-a extins sâmbătă spre coasta din partea central-estică a insulei. Presa locală a raportat că incendiile au ajuns la trei hoteluri, de unde deja au fost evacuați clienții.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Yannis Artopios, a declarat sâmbătă după-amiază că locuitorilor din patru localități li s-au trimis mesaje SMS pentru evacuare.

În două localități li s-a spus să se mute în nord-est și, în alte două, spre sud-vest. Artopios a spus că la sol au operat peste 200 de pompieri și 40 de mașini de pompieri, asistați de trei avioane și cinci elicoptere. Forțele de intervenție, includ 31 de pompieri din Slovacia, cu cinci mașini de pompieri.

Frontul principal al incendiului este un triunghi, cu două dintre punctele sale lângă mare și unul în munți. Pe hărți, fiecare parte a triunghiului apare cu mai mult de 10 kilometri lungime.

Trei nave de pază de coastă, plus una din armată, au evacuat oamenii de pe două plaje. Douăzeci de bărci private și o navă trimisă de forțele marine elene au ajutat la operațiunea de evacuare, conform NBC.

“Forțele de pompieri din opt țări ale Uniunii Europene fie operează, fie urmează să sosească în curând. Israelul, Iordania și Turcia au trimis și întăriri, mai ales echipamente aeriene.“, a spus Artopios.

CITEȘTE ȘI:

Avertizare de călătorie în Grecia, până sâmbătă – Cod Roşu de caniculă şi risc de incendii

Pompierii clujeni au avut peste 180 de misiuni în perioada 14-16 iulie 2023

 

Related posts

2 Thoughts to “Incendiile scapă de sub control pe insula Rhodos, în Grecia”

Leave a Comment