Cei mai mari poluatori de ambalaje din Marea Britanie au fost dezvăluiți de un grup de campanie. Un audit anual al deșeurilor efectuat de Surfers Against Sewage a observat 4.000 de cetățeni care au colectat peste 30.700 de deșeuri de-a lungul coastelor, căilor de canal și străzilor orașelor. Doar 12 companii au fost responsabile pentru 70% dintre articolele care aveau logoul firmei.
Coca-Cola a ajuns în fruntea listei pentru al patrulea an consecutiv, în ciuda faptului că compania a lansat inițiative de reducere a poluării cu plastic. McDonald’s a fost pe locul doi, iar PepsiCo a treia și, în total, cele trei mărci au fost responsabile pentru 37% din poluarea colectată colectată cu marcajele firmelor.
Cele 12 mărci responsabile pentru aruncarea deșeurilor
Tesco, Haribo, Nestle, Heineken, Mars, Carlsberg și Red Bull au mai fost enumerate în ceea ce Surfers Against Sewage a numit „duzina murdară”. Izzy Ross, managerul de campanii al grupului, a descris rezultatele ca fiind „șocante, dar, din păcate, deloc surprinzătoare” și a cerut marilor companii să reducă numărul deșeurilor.
De asemenea, activiștii doresc ca guvernul să impună o schemă de returnare a depozitului pentru recipientele de băuturi de toate dimensiunile și materialele. Deși planurile pentru o schemă de returnare a depozitului au fost anunțate în Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord, aceasta nu va include sticla, iar lansarea sa a fost amânată până în 2025.
Un purtător de cuvânt al companiei Coca-Cola a spus că este clar că lumea se confruntă cu o problemă a deșeurilor de ambalaje, iar gigantul băuturilor are responsabilitatea de a ajuta la rezolvarea acesteia.
McDonald’s a spus că 90% din ambalajele sale provin din surse reciclate sau regenerabile, iar capacele din plastic McFlurry, paiele, cutiile de salată, tacâmurile și jucăriile Happy Meal au fost toate casate. Nestle a explicat că plasticul este folosit „în interesul siguranței, prospețimii și accesibilității”, dar este „inacceptabil ca acel ambalaj să ajungă ca deșeu în mediul natural”.
CITEȘTE ȘI:
Poluarea aerului cauzează moartea a peste 1.200 de tineri europeni anual