Pompierii se luptă cu incendiile în Portugalia, după un al treilea val de căldură

Pompierii din Portugalia au fost mobilizați pentru stingerea incendiilor care au cuprins mii de hectare pe fondul temperaturilor ridicate. Aproximativ 800 de persoane au participat la stingerea incendiului în apropierea orașului Odemira în cursul zilei de luni. Peste 1.400 de persoane au fost nevoite să evacueze zona.

Cel puțin nouă pompieri au fost răniți în lupta cu incendiile. În Peninsula Iberică, săptămâna aceasta, meteorologii se așteaptă la temperaturi de peste 40 grade C. Trei incendii majore
care au ars sute de hectare în Spania în weekend, au fost ținute sub control, dar alertele meteo rămân în vigoare în mare parte a țării.

În Portugalia, luni s-a înregistrat o temperatură de 46,4 C, cea mai mare din an până acum, înregistrată în Santarém.

Incendiul de lângă Odemira a început sâmbătă și a s-a extins spre sud, în interiorul deluros al regiunii Algarve, principala regiune turistică a Portugaliei. Până acum a distrus aproximativ 6.700 de hectare de teren, în timp ce un total de 19 sate, patru locuri de cazare turistică și un loc de camping au fost evacuate.

Primarul orașului, Helder Guerreiro, a spus că situația este „critică, dificilă și complexă”, conform BBC.

În centrul țării, alte incendii majore au determinat închiderea mai multor porțiuni de autostradă, inclusiv părți din A1 între Lisabona și Porto. Șaisprezece avioane pentru stingerea incendiilor au fost desfășurate pentru sprijinirea eforturilor pompierilor în cele două zone. Autoritățile au declarat că peste 120 de municipalități din Portugalia sunt expuse riscului maxim de incendii.

CITEȘTE ȘI:

Incendiile scapă de sub control pe insula Rhodos, în Grecia

Seceta extremă a dus la creșterea numărului de incendii în toată țara

Related posts

One Thought to “Pompierii se luptă cu incendiile în Portugalia, după un al treilea val de căldură”

Leave a Comment