Franța promite locuitorilor Parisului că-i va scăpa de invazia de ploșnițe

Guvernul francez a promis că va „liniști și proteja” publicul, deoarece capitala sa, Paris, raportează o creștere „pe scară largă” a ploșnițelor. Ministrul francez al Transporturilor, Clement Beaune, a declarat vineri că va „aduna operatorii serviciilor de transport săptămâna viitoare” pentru „a întreprinde măsuri suplimentare” pentru „asigura și proteja” publicul de creșterea raportată a numărului de insecte însetate de sânge.

Anunțul vine în timp ce solicitările guvernamentale din partea oficialilor și sindicatelor din Paris cresc după ce mai multe videoclipuri cu ploșnițe au fost depistate în transportul public și în alte locații, cum ar fi cinematografele. Vorbind vineri cu postul de televiziune francez LCI, viceprimarul Parisului, Emmanuel Gregoire, a numit fenomenul: „larg răspândit”.

În urmă cu trei ani, guvernul francez a lansat o campanie împotriva ploșnițelor, care includea un site web dedicat și o linie telefonică de informare, pe măsură ce numărul insectelor a crescut. Dar Gregoire a spus că, înciuda acestui plan, „există 3,6 milioane de oameni care vin în Paris în fiecare zi, iar ploșnițele nu se opresc la periferia orașului”.

Ploșnițele călătoresc cu oamenii care stau în spații de cazare pe termen scurt

Un expert de la Organismul Național de Sănătate francez din Anses a spus că problema este „un fenomen emergent în Franța și aproape peste tot în lume”. „Se datorează în principal mișcării oamenilor, populațiilor care călătoresc, faptului că oamenii stau în spații de cazare pe termen scurt și aduc înapoi ploșnițele în valize sau în bagaje”, a declarat Johanna Fite de la departamentul de evaluare a riscurilor Anses, conform CNN.

Vestea vine în timp ce Parisul se pregătește să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024, dar oficialii spun că nu sunt îngrijorați. „Nu există nicio amenințare pentru Jocurile Olimpice”, a spus Gregoire. „Ploșnițele au existat înainte și vor exista după aceea”, a adăugat el, spunând că jocurile au fost o „oportunitate” pentru toată lumea de a lucra împreună la această problemă.

CITEȘTE ȘI:

Franța mută oamenii fără adăpost din Paris în timp ce orașul se pregătește pentru Jocurile Olimpice din vara viitoare

Parisul, unul dintre cele mai gălăgioase oraşe din Europa

 

Related posts

Leave a Comment