Franța mută oamenii fără adăpost din Paris în timp ce orașul se pregătește pentru Jocurile Olimpice din vara viitoare

În ultimele două luni, guvernul francez a lucrat pentru a accelera transferul persoanelor fără adăpost din Paris în alte părți ale țării, ca parte a unui plan de reducere   presiunii asupra serviciilor de adăpost de urgență ale capitalei.

Săptămânal între 50 și 150 de persoane sunt duse într-una din cele 10 locații din Franța, potrivit guvernului. Guvernul Francez a negat că ar avea vreo legătură cu Jocurile Olimpice, pe care Parisul le va găzdui în vara anului 2024. Unele organizații neguvernamentale și oficialii aleși cred că Jocurile Olimpice fac parte din motivul pentru care a fost activat recent acest plan de relocare.

„Am auzit că vin să ne ia astăzi, dar nu sunt sigur încotro ne vom duce”, a declarat Obsa, un refugiat politic în vârstă de 31 de ani din Etiopia, conform CNN. El dorește să fie identificat printr-un pseudonim din cauza preocupărilor legate de represalii.

Obsa a făcut călătoria periculoasă în Franța în 2017, călătorind din Etiopia prin Sudan și Libia, apoi a traversat Marea Mediterană până în Italia. Acum are un loc de muncă cu normă întreagă la Paris, dar, chiar și după atâția ani petrecuți în oraș, nu a reușit să găsească o cazare permanentă.

Până acum au fost mutat aproximativ 1800 de persoane fără adăpost

În mare parte din cauza costurilor extrem de mari de închiriere în capitală și a disponibilității foarte limitate a locuințelor sociale mai accesibile. Obsa se baza pe o locuință de urgență într-un hotel, dar spune că l-a dat afară după ce soția sa i s-a alăturat. „Pur și simplu au refuzat. Ei au spus: nu avem loc pentru soția ta”, și-a amintit el.

Personalul și voluntarii organizațiilor umanitare locale și de la poliția din Paris vorbesc cu migranții care nu știu ce se întâmplă. Îi informează pe migranți printr-un megafon că se pot
urca într-unul din autobuze pentru a merge la Marsilia sau Bordeaux, unde vor fi cazați.

Cei care doresc să rămână în capitală sunt încurajați să demonstreze că au un contract de muncă pe termen lung. Chiar și atunci, totuși, nu li se va garanta un acoperiș deasupra capului. „Nu pot să plec, am un contract de muncă pe un an”, a spus Obsa, care lucrează ca administrator IT. „Trebuie să rămân cel puțin în regiunea Ile-de-France.”

În total, 1.800 de persoane fără adăpost, dintre care majoritatea sunt migranți, au fost mutate în afara Parisului din aprilie, potrivit cifrelor dezvăluite CNN de către Delegația Interministerială pentru Cazare și Acces la Locuință (Dihal).

Aproximativ 10 adăposturi regionale temporare, cunoscute sub numele de SAS, au fost înființate în toată țara pentru primirea noilor sosiți în afara Parisului, potrivit Dihal. Fiecare SAS poate găzdui până la 50 de persoane.

CITEȘTE ȘI:

Parisul, unul dintre cele mai gălăgioase oraşe din Europa

O piață din Paris va purta numele lui George Enescu

Related posts

One Thought to “Franța mută oamenii fără adăpost din Paris în timp ce orașul se pregătește pentru Jocurile Olimpice din vara viitoare”

  1. […] Franța mută oamenii fără adăpost din Paris în timp ce orașul se pregătește pentru Jocurile … […]

Leave a Comment