Exclusiv: Inundații în comuna Izvorul Crișului

Ploaia căzută în urmă cu puțin timp a provocat inundații în comuna Izvorul Crișului. Mai multe gospodării au fost inundate de apele revărsate. Nu există victime omenești. Pagubele materiale sunt în curs de evaluare.

Localnicii spun că pagubele au fost limitate de intervenția promptă a detașamentului local de pompieri voluntari, coordonat de primarul Laszlo Bodis.

Unul dintre localnici a spus că, pur și simplu, strada principală din sat, dar și alte zone au fost inundate de apa care s-a revărsat de pe câmp.

Primarul comunei Izvorul Crișului, Laszlo Bodis, a afirmat că apa a inundat mai multe pivnițe din sat precum și cinci locuințe. Sătenii speră că vor primi ajutoare bănești din partea guvernului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Istvan Vakar, a remarcat solidaritatea localnicilor. El spune că oamenii s-au mobilizat și s-au ajutat unii pe ceilalți și că, după ce au trecut șuvoaiele, au măturat strada pentru a îndepărta cât mai repede urmele torentului.

”După identificarea soluțiilor tehnice, și Consiliul Județean se va implica în lucrări de prevenție a unor astfel de fenomene, deoarece acestea pot fi semne premergătoare unor alunecări de teren, care pot genera mari pagube”, a declarat pentru ClujToday Istvan Vakar.

Vom reveni cu amănunte pe măsură ce autoritățile competente vor furniza date noi.

Related posts

One Thought to “Exclusiv: Inundații în comuna Izvorul Crișului”

  1. […] fi semne premergătoare unor alunecări de teren, care pot genera mari pagube”, a declarat pentru ClujToday Istvan Vakar. Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Via Cluj TV pe Facebook printr-un […]

Leave a Comment