Ceasurile inteligente pot să ofere un diagnostic prematur pentru boala Parkinson

Ceasurile inteligente ar putea ajuta la diagnosticarea bolii Parkinson cu până la șapte ani înaintea simptomelor, sugerează un studiu. Echipa UK Dementia Research Institute de la Universitatea Cardiff a folosit inteligența artificială pentru a analiza datele de la 103.712 purtători de ceasuri inteligente.

După ce au urmărit viteza lor de mișcare pe parcursul unei singure săptămâni, între 2013 și 2016, cercetătorii au putut prezice care va duce la dezvoltarea bolii Parkinson. Cercetătorii speră că acest lucru ar putea fi folosit în cele din urmă ca instrument de testare.

Dar sunt necesare mai multe studii, care compară aceste descoperiri cu alte date colectate în întreaga lume, pentru a verifica cât de precisă va fi, spun cercetătorii, în revista Nature Medicine.

Creierul persoanelor care suferă de boala Parkinson este deteriorat de-a lungul mai multor ani. Simptomele includ: tremurături sau tremurături involuntare, mișcare lentă, mușchi rigizi și inflexibili. Dar adesea, până la momentul în care a fost pus un diagnostic, au existat deja prea multe leziuni ireversibile ale celulelor creierului.

Și din moment ce aproximativ 30% din populația Regatului Unit a purtat ceasuri inteligente, a spus liderul studiului, dr. Cynthia Sandor, acestea ar putea oferi o modalitate ieftină și fiabilă de identificare a acestei boli în stadiu incipient.

„Am arătat aici că o singură săptămână de date capturate poate prezice evenimente de până la șapte ani în viitor. Cu aceste rezultate, am putea dezvolta un instrument valoros de testare pentru a ajuta la detectarea precoce a bolii Parkinson. Acest lucru are implicații atât pentru cercetare, în îmbunătățirea recrutării în studiile clinice, cât și în practica clinică, pentru a permite pacienților să acceseze tratamente într-un stadiu incipient, în viitor, când astfel de tratamente devin disponibile”, a spus Cynthia Sandor pentru BBC.

CITEȘTE ȘI:

Dr. Camelia Capusan: Romania va avea un Registru National al Bolii Parkinson

Cercetătorii au creat în laborator embrioni umani sintetici

 

Related posts

Leave a Comment