Cercetătorii au creat în laborator embrioni umani sintetici

Experții cred că dezvoltarea embrionilor sintetici ar putea oferi o perspectivă asupra cauzelor avorturilor spontane și a aspectelor unice ale dezvoltării umane. Profesorul Magdalena Zernicka-Goetz, de la Universitatea din Cambridge și Institutul de Tehnologie din California, a descris devoltarea embrionilor până la la o etapă care depășește echivalentul a 14 zile de dezvoltare pentru un embrion natural, la reuniunea anuală a Societății Internaționale pentru Cercetare a Celulelor Stem din Boston.

Structurile nu au nevoie de ovule sau spermatozoizi, nu au nici inimă sau creier, dar conțin celule care s-ar putea dezvolta în mod obișnuit pentru a forma placenta, sacul vetelin și embrionul însuși, potrivit The Guardian. Rămâne totuși un fapt necunoscut dacă modelele sintetice s-ar putea dezvolta în embrioni viabili din momentul în care sunt implantate, detaliile vor fi făcute cunoscute după viitoarele cercetări.

Profesorul James Briscoe, director asociat de cercetare la Institutul Francis Crick, a spus că nu poate comenta în detaliu semnificația științifică fără o lucrare revizuită de colegi,
dar dezvoltarea are “mult potențial și ar putea oferi o perspectivă fundamentală asupra etapelor critice ale dezvoltării umane”, a spus el.

„Sunt etape care au fost foarte greu de studiat și este o perioadă în care multe sarcini eșuează. O perspectivă nouă ar putea duce la o mai bună înțelegere a cauzelor pierderilor sarcinilor și a aspectelor unice ale dezvoltării umane” a mai declarat Briscoe, cu toate acestea, a spus că experimentul ridică întrebări etice și juridice „profunde”.

„Spre deosebire de embrionii umani care decurg din fertilizarea in vitro, unde există un cadru legal stabilit, în prezent nu există reglementări clare care să guverneze modelele de embrioni umani derivate din celule stem.  Este o nevoie urgentă de reglementări care să ofere un cadru pentru crearea și utilizarea modelelor de embrioni umani derivate din celule stem.”, a concluzionat profesorul Briscoe.

CITEȘTE ȘI:

A fost descoperit primul medicament care încetinește evoluția Alzheimer

Conservatorii din Noua Republică vor să taie finanţarea tuturor programelor de cercetare care presupun uciderea embrionilor umani

Related posts

Leave a Comment