Cicloturismul, tot mai la modă în Cluj

Tot mai multe comunități din Cluj investesc în promovarea turismului sustenabil. Cicloturismul este una dintre activitățile care stârnesc interes și entuziasm, atât printre pasionații de ciclism din România, cât și printre turiștii străini.

România are o rețea subdezvoltată de piste pentru biciclete, în raport cu alte state din regiune. Tocmai de aceea, autoritățile locale și județene au început să investească tot mai mult în promovarea cicloturismului. Unele dintre proiecte sunt realizate cu fonduri europene. De exemplu, Consiliul Județean Cluj vrea să amenajeze piste pentru biciclete în zona Munților Apuseni, pentru a promova această formă de turism nepoluant.

De asemenea, în zona metropolitană, există un proiect mai vechi pentru crearea unui culoar pentru cicliști care să fie amenajat pe malurile Someșului Mic și care să conecteze Floreștiul, Cluj-Napoca și Apahida. O altă inițiativă aparține Primăriei Comunei Moldovenești, care vrea să dezvolte piste pentru cicliști care să conecteze această comunitate turistică de zona Pietrei Secuiului, situată pe teritoriul comunei Rimetea, din județul Alba.

Însă, pe lângă inițiativele administrației publice, există și proiecte care sunt promovate de societatea civilă. Activiștii de mediu au amenajat un traseu pentru biciclete în Pădurea Hoia Baciu, traseu care nu produce nici un fel de impact asupra naturii. Există și inițiative care promovează trasee de mai multe zile, prin Munții Apuseni, care le oferă turiștilor ocazia de a descoperi comunități pitorești precum Mărișelul, Muntele Bocului sau Moara de Pădure.

Related posts

Leave a Comment