Belgia a devenit prima țară care introduce carantina obligatorie pentru pacienții cu variola maimuței

Belgia este prima ţară care a introdus carantină obligatorie de 21 de zile pentru pacienţii infectaţi cu variola maimuţei, după ce a raportat 4 cazuri pozitive în ultima săptămână.

Presa belgiană scrie că autorităţile sanitare au luat decizia ca persoanele care au avut contact cu cele infectate cu variola maimuţei nefiid obligate să se autoizoleze, dar ar trebui să rămână vigilente, mai ales dacă sunt în contact cu persoane vulnerabile.

Variola maimuţei este o boală din aceeaşi familie cu variola, iar simptomele includ erupţie cutanată, febră, dureri musculare şi dureri de cap. Variola maimuţei are o rată de mortalitate mai scăzută decât variola, sub 4%, dar experţii sunt îngrijoraţi de răspândirea neobişnuită a bolii în afara Africii, unde este frecvent întâlnită.

Belgia a depistat al patrulea pacient cu variola maimuței

Institutul de Medicină Tropicală din Belgia a anunţat că riscul izbucnirii unui focar mai mare în ţară este scăzut. Microbiologul Emmanuel André, care se ocupă de laboratorul naţional de referinţă pentru COVID-19 din Belgia, a postat pe Twitter că un al patrulea caz de variolă a maimuţei a fost confirmat în ţară.

„Acest pacient este tratat în Valonia şi are legătură cu evenimentul de la Anvers în care au fost infectate alte două persoane”, a scris el, referindu-se la un festival desfăşurat în oraşul-port belgian Anvers din luna mai.

Marea Britanie a detectat zilnic infecții

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a raportat 92 de cazuri confirmate în 12 ţări diferite, iar alte 28 de cazuri suspecte ca fiind investigate. Au fost confirmate cazuri de variola a maimuţelor în Regatul Unit, Portugalia, Suedia, Italia, Spania, Franţa, Belgia, Germania, State Unite, Canada şi Australia.

Israel și Elveția au anunțat la rândul lor primele cazuri confirmate, numărul total al țărilor în care boala a fost depistată urcând la 14.

În Marea Britanie, un responsabil al agenţiei britanice pentru siguranţă sanitară (UKHSA), Susan Hopkins, a declarat duminică pentru BBC că „au detectat mai multe cazuri zilnic” de variola maimuţelor.

Ministrul britanic al Educaţiei, Nadhim Zahawi, a spus că Guvernul britanic tratează problema „foarte, foarte serios”.

 

Related posts

Leave a Comment