Cel mai mare „oraș din lemn” urmează să fie construit la Stockholm

Dezvoltatorul imobiliar Atrium Ljungberg a anunțat planul pentru construcția celui mai mare „oraș de lemn” din lume, care va fi construit în capitala Suediei, Stockholm, din 2025.

În ultimii ani, clădirile din lemn au atins noi culmi, cu zgârie-nori din lemn în curs de finalizare în țări precum Norvegia, Elveția și Australia. Singapore, între timp, are cea mai mare
clădire din lemn din Asia, cu un campus universitar întins de 468.000 de metri pătrați, care a fost deschis în mai.

Stockholm Wood City va avea 7.000 de spații de birouri și 2.000 de case în sud-estul orașului o să ofere „un mediu urban vibrant, cu o combinație de locuri de muncă, locuințe, restaurante și magazine”, potrivit unui comunicat de presă.  Amplasat pe o suprafață de 250.000 de metri pătrați, acesta a fost descris de dezvoltatorul său drept „cel mai mare proiect de construcție din lemn cunoscut din lume”.

Proiectul este construit în Sickla, un cartier care găzduiește deja peste 400 de companii, după detaliile oferite de Atrium Ljungberg, care deține un parc comercial pe fostul sit industrial.

Dezvoltatorul a descris zona ca un „oraș de cinci minute”, și a susținut că locurile de muncă, casele, facilitățile de agrement și facilitățile sunt toate la o plimbare de cinci minute distanță.

Lemnul este o alternativă durabilă la beton și oțel, cu proiecte de construcții noi ambițioase care utilizează lemn dincolo de casele unifamiliale și clădirile rezidențiale sau de birouri modeste. O dezvoltare cu utilizare mixtă de această dimensiune este, totuși, „o piatră de hotar istorică pentru capacitatea de inovare suedeză.  Industria noastră lasă o amprentă mare și este important pentru noi să facem o diferență pozitivă atât pe termen mai scurt, cât și pe termen lung”, a declarat Annica Ånäs, CEO al Atrium Ljungberg.

Primele clădiri din Stockholm Wood City, care este proiectat de firmele de arhitectură White Arkitekter și Henning Larsen, vor fi finalizate în 2027.

CITEȘTE ȘI:

Povestea Lemniului prin ochii a patru generații

Cea mai mare clădire din lemn de pe continentul asiatic

Related posts

Leave a Comment