Aplicația Tiktok a fost amendată pentru nerespectarea regulilor de confidențialitate cu privire la datele copiilor

Autoritățile de reglementare irlandeze au amendat TikTok cu 345 de milioane de euro pentru încălcarea confidențialității de date ale copiilor. Plângerea se referea la modul în care aplicația de socializare a gestionat datele copiilor în 2020, în special în ceea ce privește verificarea vârstei și setările de confidențialitate.

Este cea mai mare amendă pe care TikTok a primit-o până acum de la autoritățile de reglementare. Un purtător de cuvânt al companiei de socializare a declarat că „nu este de acord cu decizia, în special cu nivelul amenzii impuse. Criticile se axează pe funcții și setări care erau în vigoare în urmă cu trei ani și cărora le-am făcut modificări cu mult înainte de începerea anchetei, cum ar fi setarea implicită a tuturor conturilor sub 16 ani la privat”, au spus aceștia.

Amenda a fost emisă de Comisia pentru Protecția Datelor (DPC) din Irlanda în conformitate cu legea privind confidențialitatea Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR) al UE. GDPR stabilește reguli pe care companiile trebuie să le respecte atunci când manipulează datele, conform BBC.

Anul acesta a fost amendată și compania care deține Facebook pentru nereguli asemănătoare

Prof Sonia Livingstone, care cercetează drepturile și experiențele digitale ale copiilor la Facultatea de economie și științe politice din Londra, a salutat decizia DPC. „Copiii vor să participe în lumea digitală fără să fie exploatați sau manipulați. Și asta înseamnă că platformele trebuie să explice cum sunt tratate datele lor și, cel mai important, să le trateze datele în mod echitabil, deoarece confidențialitatea este un drept al copilului”, a spus ea.

În ciuda faptului că amenda se ridică la sute de milioane, este de fapt mai mică decât alte sancțiuni din ultimele luni, cum ar fi amenda de 1,2 miliarde de euro primită de compania Meta în luna mai pentru manipularea greșită a datelor utilizatorulor atunci când le-a transferat între Europa si Statele Unite.

CITEȘTE ȘI:

În lupta cu platformele concurente, TikTok introduce postările cu text

SUA: Cere companiei Google și Apple să elimine Tiktok din magazinele virtuale – Află de când

Related posts

Leave a Comment