A apărut cel mai recent vaccin pentru Covid-19

Ultimul vaccin împotriva virusului Covid-19 a fost aprobat de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente și Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Principalele lanțuri de farmacii din Sua au început deja să lanseze programări pentru vaccinuri.

Producătorii spun că vaccinurile ARNm modificate de la Moderna și Pfizer/BioNTech sunt eficiente împotriva EG.5, tulpina care este în prezent dominantă în Statele Unite, precum și împotriva altor variante emergente.

Autoritățile din domeniul sănătății îndeamnă oamenii să se vaccineze cât mai curând posibil. Cazurile și spitalizările de Covid-19 continuă să crească, iar amenințarea altor viruși respiratori, inclusiv gripa și RSV (Virusul Sincitial Respirator), se profilează în această toamnă. Pentru prima dată, vaccinurile sunt disponibile împotriva tuturor celor trei.

Toată lumea cu vârsta de minim 6 luni ar trebui să primească un vaccin actualizat împotriva Covid-19, potrivit CDC. Comitetul consultativ pentru practicile de imunizare al CDC, un grup de experți care consiliază agenția cu privire la vaccinuri, a declarat marți că toată lumea cu vârsta de 5 ani și peste ar trebui să primească cel puțin o doză de vaccin ARNm actualizat împotriva Covid-19 în acest an.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 4 ani care primesc vaccinuri pentru prima dată ar trebui să primească două doze de vaccin Moderna și trei doze de vaccin Pfizer Covid-19, iar cel puțin una dintre doze ar trebui să aibă vaccinul actualizat.

Cele mai vulnerabile persoanele la Covid-19 sunt: copiii mici, femeile  însărcinate și  bătrânii

De asemenea, se așteaptă ca gripa și RSV să circule în această toamnă și iarnă, creând o triplă amenințare de infecții pulmonare. Vaccinurile anuale împotriva gripei sunt disponibile acum, iar CDC le recomandă tuturor celor cu vârsta de 6 luni și peste în septembrie și octombrie, în special pentru copiii foarte mici, persoanele cu afecțiuni preexistente de sănătate, persoanele însărcinate și adulții în vârstă.

CITEȘTE ȘI:

Clujul, fruntaș în topul infectărilor cu COVID-19

Nou vaccin anti-Covid este adaptat pentru tulpinile de virus aflat în circulaţie

Related posts

Leave a Comment