SUA: Cere companiei Google și Apple să elimine Tiktok din magazinele virtuale – Află de când

Guvernatorul statului Montana, Greg Gianforte, a semnat miercuri legea care, în numele protejării cetățenilor săi de colectarea de informații pe care China o face prin aplicația de clipuri scurte, va interzice Google și Apple să ofere TikTok în magazinele lor virtuale.

Totuși, persoanele care folosesc aplicația chinezească nu vor fi penalizate. Interdicția va intra în vigoare la 1 ianuarie 2024 și, potrivit Reuters, este aproape sigur că va fi atacată în justiție.

Autoritățile statului Montana, care are o populație de puțin peste 1 milion de oameni, sunt gata să amendeze TikTok cu peste 10 mii de dolari pe zi, dacă încalcă interdicția. Apple și Google riscă aceeași amendă, dacă nu elimină aplicația din magazinele utilizatorilor care se află pe teritoriul statului Montana.

Anterior, TikTok a emis o declarație în care spunea că noua lege “încalcă dreptul la opinie consfințit de Primului Amendament” al Consttuției SUA.

Aplicația a devenit extrem de populară printre adolescenți. Potrivit Centrului de Cercetare Pew, 67% dintre tinerii din SUA cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani folosesc TikTok, iar 16% din totalul adolescenților spun că folosesc aplicația aproape constant. TikTok susține că “marea majoritate” a utilizatorilor săi au peste 18 ani, dar aplicația se confruntă cu acuzații și investigații ale autorităților din lumea întreagă privind filtrarea conținutului dăunător și incapacitatea de a detecta în mod eficient vârsta utilizatorilor.

TikTok a negat în mod repetat că guvernul Chinei ar avea acces la datele colectate de aplicație. O încercare a fostului președinte Donald Trump de a interzice TikTok și WeChat printr-un ordin al Departamentului de Comerț a fost blocată de mai multe instanțe și nu a intrat niciodată în vigoare.

Related posts

One Thought to “SUA: Cere companiei Google și Apple să elimine Tiktok din magazinele virtuale – Află de când”

  1. […] SUA: Cere companiei Google și Apple să elimine Tiktok din magazinele virtuale – Află de când […]

Leave a Comment