Vehiculul Marte Perseverance a surprins într-o fotografie o stâncă misterioasă în formă de gogoașă pe suprafața planetei roșii. Lansat în iulie 2020, Mars Perseverance continuă să exploreze craterul Jezero al planetei, cu lățimea de 45 de kilometri, pentru semne ale vieții microbiene antice, potrivit NASA. “Roverul” colectează mostre de rocă, rocă spartă și sol (numite regolit) pentru o posibilă întoarcere pe Pământ printr-o viitoare misiune pe Marte.
„Gogoașa” de pe Marte este unul dintre cele mai recente obiecte fotografiate la aproximativ 100 de metri în delta craterului Jezero de către una dintre camerele vehiculului care ajută oamenii de știință să vadă ce se află pe suprafața planetei, informează CNN.
Detaliile cunoscute despre piatra miserioasă
Echipa Perseverance nu a apropiat vehiculul de roca în formă de gogoașă pentru a examina sau a preleva probe, originile ei sunt necunoscute, a spus Jim Rice, cercetător asistent la Școala de explorare a Pământului și Spațiului din Arizona, Universitatea de stat. Rice face parte din echipa de imagistică a vehiculului și a văzut prima dată stânca pe data de 14 iunie.
Oamenii de știință au câteva ipoteze cu privire la locul de unde provine roca. „Nu pot spune cu certitudine absolută, că nu este un meteorit, dar cred că este foarte puțin probabil. Motivul pentru care spun asta este pentru că, în această regiune în care ne aflăm, vedem o mulțime de roci care au astfel de interioare scobite.”, a spus Rice.
Rocile tipice din această regiune sunt gresii sedimentare care au probabil câteva miliarde de ani. „Acelea au fost aduse de inundații de acest canal mare de râu, Neretva Vallis, acesta este canalul care a adus toată apa și rocile și sedimentele acolo.”, a spus Rice.
CITEȘTE ȘI:
Patru astronauţi vor zbura din nou spre Lună după o pauză de 50 de ani – Află cine sunt
Pagina de istorie: Misiunea spaţială Apollo 13. Houston, avem o problemă!
[…] Vehiculul Nasa a a găsit o "gogoașă" misterioasă pe planeta Marte […]
[…] Vehiculul Nasa a a găsit o “gogoașă” misterioasă pe planeta Marte […]