Chatbot pentru Primăria Florești

În timp ce autoritățile publice din România încearcă să pună în practică un proces de digitalizare accentuată, există și inițiative punctuale care merg dincolo de transformarea digitală de bază. Aceste inițiative propun utilizarea Inteligenței Artificiale în administrația publică. Există aplicații concrete ale acestor inițiative. De exemplu, o companie IT a creat un chatbot care va fi utilizat de Primăria comunei Florești. Inițiativa este susținută de Transilvania Digital Innovation Hub, o asociație care promovează digitalizarea.

Una dintre marile provocări cu care se confruntă administrația locală este introducerea algoritmilor de inteligență artificială în aplicațiile digitale. Acest proces poate duce la eficientizarea utilizării resurselor. De exemplu, o companie IT a dezvoltat un chatbot, adică un robot software, care poate interacționa cu cetățenii mai eficient decât un funcționar, spune expertul IT, Oliviu Matei.

Astfel de inițiative pot să ajute la modernizarea comunităților locale, spune Andrei Martiniuc de la Transilvania Digital Innovation Hub.

Primăria Florești nu este singura care a mizat pe astfel de aplicații. Primăria Cluj-Napoca a creat, de asemenea, un funcționar virtual, botezat Antonia. Deocamdată, acești chatboți sunt utilizați doar în domeniul comunicării publice, pentru că automatizarea anumitor procese gestionate de inteligența artificială ar presupune și modificări ale legislației.

Related posts

Leave a Comment