UpCork sau cum putem recicla smart dopurile sticlelor de vin

O echipă de tineri din Cluj a găsit o modalitate smart de a recicla dopurile de plută care închid sticlele de vin. Din aceste dopuri, ei produc ambalaje pentru industria HoReCa. Unele dintre aceste ambalaje pot servi drept frapiere. Alteori, această materie primă servește pentru confecționarea obiectelor de artă.

Sticlele cu cele mai bune vinuri sunt închise cu dopuri de plută. Este vorba de o materie vegetală, recoltată de pe anumite soiuri de arbori. Pluta are capacitatea de a păstra nealterate vinurile nobile. Însă, după ce sticlele sunt deschise, în multe cazuri, dopurile de plută sunt aruncate, deși reprezintă o materie primă valoroasă, spune artista Cristina Cantemir.

Tinerii din Cluj au găsit o nouă întrebuințare pentru aceste dopuri, care sunt reciclate cu ajutorul unei ciuperci, spune expertul Dan Ciulea, prezent la Via Cluj TV.

Uneori, dopurile de plută sunt transformate și în obiecte de artă. Unele dintre aceste obiecte, realizate de Cristina Cantemir, pot fi admirate chiar în această lună, la pavilionul României de la Bienala de Design din Londra, organizată la Somerset House, în capitala Marii Britanii.

Related posts

Leave a Comment