Uniunea Europeană finanțează învățarea limbii române în rândurile copiilor din cadrul minorităților naționale

Uniunea Europeană va finanța, cu suma de nouă milioane de euro, un proiect destinat copiilor care provin din familii care aparțin minorităților naționale și care doresc să învețe limba română. Proiectul presupune formarea profesorilor, crearea de materiale didactice și de materiale auxiliare, precum și crearea de calculator prin intermediul cărora copii vor învăța românește, spune secretarul de stat Hegedus Csilla.

Acest proiect este binevenit, pentru că pune la dispoziția copiilor instrumente moderne pentru învățarea limbii române, spune deputatul UDMR, Szabo Odon.

În opinia reprezentanților UDMR, acest proiect este necesar deoarece există discrepanțe între notele obținute de copii la materii precum matematica sau biologia, pe care le studiază în limba lor maternă, și cele pe care le obțin la limba română. Proiectul finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul fondurilor destinate capitalului uman, este adresat tuturor minorităților naționale din România. El se va finaliza în noiembrie 2023.

Related posts

Leave a Comment