Un sfat pentru gospodine

„Un sfat foarte practic care se dă gospodinelor ca să nu le usture ochii şi să nu lăcrimeze când curăţă ceapa este: să-şi pună ochelari de automobilişti, când fac această necesară operaţie de bucătărie. Aceşti ochelari sunt foarte nimeriţi. Ei acoperă şi apără complect ochii. Se pot găsi la orice optician. Gospodinele să-i aleagă ȋn aşa fel ca să aibe, dacă se găsesc, o garnitură de stofă sau de cauciuc, care se aplică exact pe frunte şi pe umerii obrajilor. Să nu cuprindă reţea de ventilaţie.

Dacă sticlele se aburesc când gospodinele ȋşi aşează ochelarii pe nas, să le frece pe dinăuntru cu săpun Marsilia, pentru ca aburii să nu se poată aşeza pe ele şi, astfel ȋnarmate, gospodinele pot să fie sigure că nici o ceapă din lume nu le mai face să plângă. Fireşte, ochelarii nu le scapă de miros. Ca să nu-l simtă nici pe acesta, ar trebui să-şi pună măşti de cele de care se foloseau, ȋn timpul războiului, soldaţii din tranşee, contra gazelor asfixiante.

Dar, nu sfătuim pe gospodinele noastre să se mascheze astfel, decât doar pentru un bal mascat, când ar vrea de pildă, să facă pe bucătăreasa, cu…ceapa şi cuţitul ȋn mână”. [„Gazeta Medicală”, Anul XIX, nr.2, Bucureşti, 8 ianuarie 1930].

Related posts

Leave a Comment