Twitter amenință că va da în judecată Meta, la scurt timp după lansarea aplicației Threads

Twitter amenință Meta cu un proces după lansarea de succes a noului rival, Threads, poate cel mai clar semn de până acum că Twitter vede aplicația ca pe o amenințare competitivă. Conform CNN, Miercuri, un avocat care reprezintă Twitter a trimis directorului executiv Meta, Mark Zuckerberg, o scrisoare în care acuza compania de furt de secrete comerciale prin angajarea foștilor angajați Twitter.

Scrisoarea lui Alex Spiro, un avocat extern al proprietarului Twitter, Elon Musk, a susținut că Meta s-a implicat într-o „însușire sistematică, intenționată și ilegală a secretelor comerciale și a altor proprietăți intelectuale ale Twitter”. Ca răspuns la rapoartele din scrisoare, Musk a postat pe Twitter: „Concurența este bună, înșelăciunea nu este”.

Scrisoarea continuă mai departe cu faptul că Meta a angajat foști angajați Twitter care „au păstrat în mod necorespunzător documente și dispozitive electronice Twitter” și că Meta a implicat „în mod deliberat” acești angajați în dezvoltarea noii aplicații, Threads.

Oficialii Meta au respins acuzațiile

Purtătorul de cuvânt al Meta, Andy Stone, a respins categoric acuzațiile din scrisoare. „Nimeni din echipa de inginerie Threads nu este un fost angajat al Twitter, pur și simplu nu este  adevărat”, a spus el pe Threads. În lunile de când Musk a achiziționat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari, rețeaua de socializare a fost rivalizată de un număr tot mai mare de platforme de microblogging mai mici, cum ar fi rețeaua socială descentralizată Mastodon și Bluesky, o alternativă susținută de fostul director al Twitter, Jack Dorsey. Dar Twitter nu a mai amenințat pe niciuna din ele cu litigii.

Spre deosebire de alți rivali ai lui Twitter, Threads a cunoscut o creștere rapidă, Zuckerberg a raportat 30 de milioane de înscrieri de utilizatori în prima zi a aplicației, iar de joi după-amiază, Threads a fost aplicația gratuită numărul unu pe magazinul de aplicații iOS.

CITEȘTE ȘI:

Elon Musk vrea să lanseze un chatbot care să concureze cu ChatGPT

Papa va avea propriul cont pe Twitter, de pe care va trimite primul său mesaj pe 12 decembrie

Related posts

Leave a Comment