Elon Musk vrea să lanseze un chatbot care să concureze cu ChatGPT

FT scrie, citând persoane familiarizate cu planurile lui Elon Musk, că această idee a apărut încă de la începutul anului, după ce ChatGPT al Microsoft a câștigat popularitate. Pentru a-și crea propriul sistem de inteligență artificială, miliardarul va colabora cu o echipă de cercetători și ingineri din domeniu.

Cercetătorii vor folosi procesoare grafice de mare putere de la Nvidia, pentru a crea un chatbot menit să rivalizeze cu ChatGPT.

Musk poartă discuții cu o serie de investitori în SpaceX și Tesla, două dintre întreprinderile sale, pentru a obține fonduri pentru noul său proiect. Potrivit unei declarații făcute de o persoană care are cunoștințe despre discuții, “o grămadă de oameni investesc în acest proiect și sunt entuziasmați de el”.

Planurile au fost dezvăluite către Financial Times la puțin timp după ce Elon Musk, împreună cu alte personalități din domeniul tehnologiei, au lansat o scrisoare publică către dezvoltatorii sistemelor de inteligență artificială prin care au cerut o pauză de șase luni, din motive de siguranță.

Related posts

Leave a Comment