Testul Babes-Papanicolau, gratuit, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj

În cadrul unei actiuni care face parte din campania derulată în cadrul Programului national de depistare precoce a cancerului de col uterin, femeile din Cluj pot să îsi facă, gratuit, testul Babes-Papanicolau, la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj

Campania pentru depistarea cancerului de col uterin se adresează tuturor femeilor cu vârsta peste 25 de ani, cu domiciliul în judetul Cluj, indiferent de calitatea de asigurat a acestora

Medicii unitătii sanitare recomandă tuturor femeilor să profite de această oportunitate si să apeleze la metodele de preventie si diagnosticare precoce, cu atât mai mult cu cât testul este gratuit. Metoda Babes-Papanicolau, împreună cu controlul de rutină, sunt cele mai importante si eficiente investigatii ginecologice pe care doamnele trebuie să le efectueze pentru a se asigura că viata nu le este pusă în pericol. Această analiză este nedureroasă si identifică, de timpuriu, celulele cu potential malign din colul uterin, chiar înainte ca ele să ajungă într-un stadiu avansat în care nu se mai poate interveni.

Echipa de specialisti a institutiei medicale, cu vastă experientă profesională, efectuează această operatiune în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8.00 – 18.00, iar recoltarea se face în toate cabinetele de ginecologie ale Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj, de pe strada Motilor nr.19, pe baza formularului special, eliberat de medicul de familie.

Specialistii amintesc că practicarea sistematică a metodei Babes-Papanicolau poate reduce semnificativ, în peste 90% din cazuri, riscul aparitiei unui cancer invaziv de col uterin. Astfel, echipa de medici din Ambulatoriul Integrat utilizează cele mai performante metode de tratament personalizat conform nevoilor pacientelor, iar Serviciul de Anatomie Patologică oferă servicii la standarde înalte pentru diagnosticarea cancerului de col uterin: citologie în mediu lichid, imunohistochimie si genotipare HPV.

Pentru informatii suplimentare, persoanele interesate pot apela numerele de telefon 0264/599226 ?i 0364/131177 sau se pot prezenta la sediul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj, fostul Centru de Diagnostic si Tratament, situat pe Calea Motilor nr.19.


Related posts

Leave a Comment