Tenis: Sorana Cîrstea întregește careul românesc, la Turneul Mandatory de la Madrid

Turneul de la Madrid, desfăşurat în complexul denumit Caja Magica, este unul magic pentru jucătoarele din România. Sorana Cîrstea (România, 127 WTA) a învins-o marţi seară pe Danka Kovinic (Muntenegru, 52 WTA), scor 6-3, 7-5, alăturându-se româncelor Simona Halep, Irina Begu şi Patricia Ţig, în optimile de finală, potrivit RomaniaLibera.ro.Cîrstea revine astfel în prim-planul tenisului mondial, cu un rezultat pe care nici nu îl visa în urmă cu câteva luni. Sorana a început anul pe locul 244 WTA, însă ambiţia, iar acum wild cardul primit de la Ion Ţiriac, au ajutat-o să acceadă printre cele mai bune 16 jucătoare din Madrid. Sportiva din Târgovişte nu mai atinsese din 2013 faza optimilor într-un turneu Premier Mandatory, atunci când s-a oprit în finală la Toronto (2-6, 0-6 cu Serena WIlliams).

Sorana Cîrstea o mai învinsese pe Danka Kovinic, adversara din turul doi, în sferturi la Rio de Janeiro, scor 6-1, 6-2, aşa că muntenegreanca ştia ce o aşteaptă. Nu a putut însă opri tăvălugul care venea din partea opusă a fileului şi care a făcut ravagii încă din primul game. Sorana Cîrstea a pornit ca din puşcă și a realizat o serie de 5 game-uri la rând. Deşi adversara a replicat cu trei game-uri consecutive, Cîrstea nu a mai ezitat şi a închis manşa cu 6-3.

Setul secund a fost mult mai echilibrat. Kovinic a condus cu 1-0, apoi cu 4-3, moment în care Cîrstea a venit tare din urmă. Românca a servit pentru meci la 5-4, dar s-a văzut egalată, pentru ca jucătoarea mai în formă să facă diferenţa în prelungiri. Ultimele două game-uri din actul secund au fost câştigate la 30 de Sorana Cîrstea, iar meciul s-a încheiat cu 6-3, 7-5, după o oră şi 20 de minute de joc.

Related posts

Leave a Comment